måndag 25 maj 2009

Bröllopsutställning i Gryteryd

Lördagen den 16/5 var det Bröllopsutställning i Gryteryd. Kl 15 spelade kantor Eva Jansson 5 orgelstycken som lämpar sig för en vigsel och hennes dotter Linnea sjöng 5 förslag på solosånger. Det visade sig att det passande nog var Evas 28 bröllopsdag!


Kl 16:45 var det kantor `Daryl Stenström som bjöd på 5 andra orgelstycken och vik. Församlingsassistent Sofia Hellström sjöng 5 av sina favoriter. Kl 18 avslutades programmet med helgsmålsbön med kärlekslyrik och bröllopspsalmer.


Inne i sockenstugan fanns en utställning med fotografier, brudkläder, glas, telegram, tankvärda texter och pastoratets brudkronor. Här var även servering av våfflor. Ca 70 personer besökte utställningen.











Avslutningar i våra grupper








Tisdagen den 12 resp. torsdagen den 14 maj hölls terminsavslutning för kyrkans olika grupper i Broaryd resp. Burseryd. På programmet stod, förutom fika, ” Allsång för stora och små” med besök av sagofigurer. Här fanns Pippi och Prusiluskan, Trollmor, Prinsen och Askungen, Madicken och Lisabet, Emil, Ida och pappa Anton, Sjörövarfabbe och Rövarna i Kamomilla stad. För programmet stod Mia, Åsa, Sofia, Anna-Karin, Moa, Eva och Daryl. Många av de barn som kom hade själva klätt ut sig till diverse figurer, och både barn och vuxna hade en trevlig stund tillsammans med mycket skratt och sång. Kvällen avslutades med psalm 199, Den blomstertid nu kommer.