måndag 31 januari 2011

Kyndelsmäss!

Nu, kommande söndag, firar vi Kyndelsmäss i kyrkan och för att markera denna dag då Jesus bars till templet så firar vi gudstjänster i samtliga församlingar. Kl 10 är du välkommen till Ljusmässa i Broaryd, kl 15 är du välkommen till Burseryd på Gudstjänst för stora och små(se med info nedan) och slutligen är du välkommen till Gryteryd kl 18 för Aftongudstjänst där delar av kyrkokören medverkar.
Vad gäller Burseryd så är pastoratets barn i åldern 6-12 varmt välkomna på "dagläger" i församlingshemmet i Burseryd kl 13:00. Vi kommer där att pyssla med ljusdekorering, busa, äta glass, sjunga och öva inför gudstjänsten kl 15, då vi medverkar på olika sätt i gudstjänsten.
Varmt välkommen!
Mia

30/1

I går, 4 söndagen efter trettondedag jul, då temat var "Jesus är vårt hopp" var vi några som samlades för att fira söndagsmässa i Gryteryd kl 10. Daryl var sjuk, så det blev ingen musik. Däremot så fick Owe verkligen vara kantor, då ju ordet kantor kommer av cantare som betyder att sjunga. I urkyrkan hade man ingen musik utan kantor var den som ledde sången, och igår var det alltså Owe. Och det gick alldeles utmärkt, ja, det var tom stämningsfullt. Dock vill vi inte ha det så förjämnan, utan musiken lyfter ju verkligen en gudstjänst, så håll er friska, daryl och Eva!
Efter mässan hade Gull-Britt ordnat med fika i koret, mysigt!
Kl 16 var vi 7 personer som samlades kring soffbordet i Burseryd för att samtala om Matteusevangeliet. Det blev en finfin stund med många tankar, funderingar och frågor. Vi hann faktiskt bara med halva evangeliet! En fika hann vi dock med! Smörgås och äppelpaj.
Kl 18 ringde så Owe i kyrkklockorna och vi som var i kyrkan fick avsluta helgen och veckan med en skön, stillsam Sinnesromässa. Även här fick Owe vara försångare och det tackar vi för.
Mia

lördag 29 januari 2011

Matteus!

Söndagen 30/1 kl 16 är du som tycker det skulle vara intressant att prata om Matteus evangeliet välkommen till församlingshemmet i Burseryd. När man läser evangelierna kan många frågor och tankar uppstå som t.ex. Detta kan jag inte tro på, Detta ger mig en trosupplevelse, Varför skriver Matteus så? Vad menar Jesus med detta? o.s.v. Så kom med dina frågor och funderingar så pratar vi om detta. Läs gärna hela eller delar av Matteus hemma så att du kan lyfta fram dina tankar.
Vi fikar tillsammans när vi känner för det, jag bjuder på smörgås och äppelpaj. Därefter avslutar vi samtalet med Sinnesromässa kl 18 i kyrkan.
Vill du hellre komma till Gryteryd firar vi mässa där kl 10 med kyrkkaffe efteråt.
Välkommen! Mia

torsdag 27 januari 2011

Gryteryds syförening

I går samlades 10 damer från Gryteryds syförening hemma hos mig. Vi hade en fin kväll med god gemenskap. I februari skall vi träffas för att göra 40 babypaket färdiga. Några eldsjälar har gjort ett stort arbete med att sy sjortor, tygblöjor mm. Om det är någon som vill bidra med exempelvis barntvålar, tvättlappar och handdukar kan ni kontakta mig. Nästa gång träffas vi 1 mars hemma hos Laila Hermansson i Hensnäs. Är det någon som vill komma med i vår aktiva syförening kontakta ordförande Inga Svennergren tel 0346-61113.

tisdag 25 januari 2011

Gruppstart i Broaryd

Idag har vi startat vuxen-barngruppen i Broaryd. 3 mammor med barn dök upp. Sen var det dags för Tisdax, men tyvärr kunde bara 3 barn komma, då skolan härjas av sjukdom och många barn ligger sjuka hemma.
De som kom fick sjunga en stund med Eva och sen fika och prata med mig. Åsa, som normalt leder dessa grupper, är nämligen sjuk själv. Därför skjuter vi upp gruppstarterna i Burseryd till nästa vecka. Välkomna nästa vecka både i Broaryd och i Burseryd!
Mia

Våffelcafé

I måndags var det vårens första våffelcafé i Gryteryds sockenstuga. Och det fanns rikligt med smaskiga våfflor! För blott 20 kr fick man ta så många man orkade. Undertecknad tog 3 st!
Ca 30 personer blev vi.
Efter fikat berättade Birgitta Thorsson om sin barndomsresa till USA där hon och hennes mor bl.a. hälsade på släktingar. Hon hade många spännande minnen att dela med sig av, och även fotografier. Tyvärr kunde jag på grund av ett möte inte stanna hela tiden men det jag hörde var mycket intressant och bra, och Birgitta är en god berättare. Mia

fredag 21 januari 2011

Välkommen till kyrkan!

Nu på söndag firar vi gudstjänst kl 15 i Hällabäcks kyrksal och kl 18 i församlingshemmet i Broaryd. Bertil Brorsson leder gudstjänsterna och Daryl spelar. Varmt välkommen!

Ekumenik

Det är så roligt att vi kan samarbeta så bra med ortens andra kyrkor! I går kväll samlades representanter från Allians, Pingst och Svenska kyrkan i Burseryd och Broaryd för att diskutera vad vi kan göra tillsammans under främst våren. Och det formligen haglade av goda idéer och tankar! Så bered dig på en härlig vår med många fina gudstjänster och andra spännande program! Mia

Sopplunch!

I går kl 13 hölls vårens första sopplunch i Broaryd. Bo och Ingrid Björkqvist talade om romernas situation och det blev en mycket intressant stund. Så klart blev det god soppa, gott bröd och en smaskig kaka också! ca 30 personer samlades.

Stilla mässa

Vi var 12 personer som samlades i Gryteryds kyrka i onsdags för att fira en stilla mässa. Vi sjöng 3 fina psalmer, lyssnade på 3 stillsamma musikstycken, hörde en bibeltext och en berättelse, satt i tystnad och egen reflektion i några minuter och firade mässa tillsammans. Det blev en riktigt skön stund. Välkommen du med vid nästa tillfälle! Mia

måndag 17 januari 2011

Mässa

På onsdagmorgon, 19/1, firar vi en mässa i all enkelhet i Burseryds församlingshem kl 08:30. Varmt välkommen att starta dagen tillsammans med oss i arbetslaget!
Samma kväll erbjuder vi en stilla mässa kl 18:30 i Gryteryds kyrka. Där får vi en andhämtningspaus mitt i veckan och samlar kraft. Det blir en enkel stund med stilla psalmsång, läsning, tystnad, ljuständning och en avskalad mässa där du får komma inför Gud och bara vara, utan masker, roller och krav. Så varmt välkommen till en kravlös stilla mässa!

Våffelcafe

Måndagen 24 januari är det årets första våffelcafe i Gryteryd. Det verkar som om allt börjar nästa vecka. I Gryteryd kommer Birgitta Thorsson att berätta om sin barndomsresa till Amerika. Vi startar cafeet 15.00. Varmt välkomna Britt-Marie

Promenadgrupp

Välkomna till årets första promenadgrupp med start tisdagen 25 jan. kl.9.00. Vi träffas utanför församlingshemmet i Burseryd. Hoppas verkligen att det inte är så halt som nu. Välkomna .

Stickcafe

Välkomna till årets första stickcafe måndagen 24 januari kl. 18.30. Vi träffas i församlingshemmet i Broaryd. Vid den första träffen bjuder jag på fikat. Jag vill också säga att på det här cafeet kan man också virka eller göra annat handarbete. Det är roligt att få göra något tillsammans med andra. Välkomn Britt-Marie.

Sopplunch

På torsdag 20 januari kl.1300 är ni välkomna till årets första sopplunch i församlingshemmet i Broaryd. Då får vi lyssna till Bo Björqvist som kommer att prata om romernas situation. Detta är ju verkligen i blickpunkten nu med tanke på hur romerna förföljs i många länder. Det är hemskt att människor behandlas på ett sådant inhumant sätt i vår moderna upplysta tid. Britt-Marie

söndag 16 januari 2011

Gudstjänst i Burseryd!

Vi har även firat gudstjänst i Burseryd i dag kl 10. Vi var många som samlades för att be, läsa och sjunga psalmer tillsammans. Konfirmanderna i Burseryd var samlade för att sjunga 3 sånger med och för oss ihop med Eva. Efteråt fick vi kaffe i vapenhuset som två konfirmandföräldrar hade anordnat och det tackar vi för. Mia

Gudstjänst hos Inga!

I dag kl 15 var det gudstjänst hemma hos Inga Svennegren i Barslida, Gryteryd. Vi var 23 personer som samlades i det julsmyckade hemmet.
Först firade vi gudstjänst och sjöng psalmer med Eva.
Sen bjöd Inga på gott kaffe med tillbehör till. Vi bjöds på bullar, brysselkex, en medaljongliknande småkaka och pepparkakor. Sen fick vi som kronan på verket vackra goda rosa prinsesstårtor! Till sin hjälp hade Inga Gunnel och Marianne.
Här syns en fin tomtestuga som fanns i den öppna spisen. Vi tackar så mycket för att Inga öppnade sitt hus för oss.
Mia

Konfirmander

I går, lördag, höll vi terminens första konfirmandträff. Vi höll till i församlingshemmet i Broaryd och alla 28 konfirmanderna kom. De fick sjunga en massa med Eva, fika, leka flörtleken, äta middag och så klart ha undervisning. I går handlade det om Jesu liv ur olika aspekter. Vi hann även med små samtalsgrupper där vi bl.a. pratade om drömmar och om det är viktigt att ha drömmar och visioner. Dagen avslutades med en andakt som handlade om att Gud blev människa i Jesus.
Det är klart att det ibland blir lite stökigt, stojigt och högljutt med så många ungdomar, men på det hela taget fungarar gruppen väldigt bra och det är 28 unika och härliga individer vi har förmånen att vandra en liten bit med. Jag får medge att jag är alldeles särskilt fäst vid var och en av dem!
Mia

fredag 14 januari 2011

Grötfesten!

13/1 hade vi grötfest i församlingshemmet i Burseryd. Vi blev 30 personer från hela pastoratet som samlades och åt av den mycket goda gröten och skinksmörgåsarna. Kören sjöng några härliga julsånger som snögubben Froste och bjällerklang. Vi andra fick också vara med att sjunga.
Sen drack vi kaffe och åt pepparkakor.
Kvällen avslutades med "Nu är glada julen slut, slut, slut... och psalmen 730 Må din väg gå dig till mötes. Mia läste en julberättelse ur boken Julunder innan vi begav oss hem efter en trevlig och lyckad kväll.

Tjänstledighet

Härmed meddelar vi att kyrkonämden fattat beslutet att bevilja tjänstledigt för vaktmästare Owe under andra hälften av 2011. Owe ska under den tiden ägna sig åt att spela och sjunga på heltid tillsammans med sin fru Ylva. Naturligtvis kommer vi att boka in dem till samtliga församlingar!

Kommande söndag

Nu på söndag firar vi gudstjänster i Burseryd kl 10 och där sjunger konfirmanderna med Eva. Efteråt kyrkkaffe. i Gryteryd har vi lagt gudstjänsten hemma hos Inga Svennegren, Barslida, kl 15. Även där blir det kyrkkaffe. Varmt välkommen!

onsdag 12 januari 2011

Grötfest!

Missa inte grötfesten i församlingshemmet i Burseryd imorgon torsdag 13/1 kl 18:00! Det blir så klart gröt, men också skinkmackor, pepparkakor, körsång, andakt m.m. Välkommen!

tisdag 11 januari 2011

Jesu dop

Ja, det var temat för söndagens gudstjänster. Vi firade söndagsmässa i församlingshemmet i Broaryd och trots halkan blev vi ett gott gäng. Efteråt drack vi kaffe och hade gott doppa till innan det var dags att "halka" hemåt igen. Tyvärr ville kameran inte vara med, så några bilder från denna gudstjänst finns ej. Kl 15 firades nästa gudstjänst, denna gång vid brasans sken i Sandviks sockenstuga. Jag tror årtalet på spisen är 1784! Rätt imponerande!
Även här var vi några som trotsade halkan och samlades för gudstjänst, och efteråt drack vi kaffe och hade gott tillbehör även här. Mia

Änglar finns

Jag tor nog att vi alla har en egen liten skyddsängel. Jag säljer små söta änglar som man kan hänga i en kjedja runt halsen. Det finns många änglar att välja emellan. Dessa änglar säljes för att ge barncancerfonden summan som blir kvar då Rosmarie Juhlin boende i Knäred har fått betalt för materialet. Rosmarie började att tillverka änglar sedan hennes älskade lilla barnbarn Evelina gick bort i cancer endast 4 år gammal.Änglarna kostar 100 kr . Det går bra att komma på expedtionen och titta eller köpa dem. Du kan också ringa mig så kan jag hjälpa till. Ber att få tacka Ingrid Ronne Björqvist för hennes bidrag till barncancerfonden. Jag nås på tel 41096 eller 50018. Hälsningar Britt-Marie

fredag 7 januari 2011

Trettondedag jul

I går firade vi att de vise männen, i traditionen 3 konungar, kom fram till stallet och fick knäfalla inför det lilla barnet i krubban och överlämna sina gåvor av guld, rökelse och myrra. Vi erbjöd gudstjänster i Burseryd, Gryteryd och Broaryd. I Burseryd var Agneta gudstjänstledare och Daryl medverkade med kyrkokören där. I Gryteryd resp. Broaryd var jag gudstjänstledare och Eva medverkade med kyrkokören där. Vi fick lyssna till bl.a. Jul, jul strålande juk och Koppången samt sjunga med i klassiska trettondedagspsalmer som 133 och 134. Vi hann faktiskt även med en sväng på Lugnet.
Ja, det var en fullbokad med härlig och inspirerande eftermiddag!
Mia

lördag 1 januari 2011

Årets första gudstjänst!

Gott nytt år på er alla! I dag på årets första dag har vi firat ekumeniska gudstjänster och det känns så fint att få göra det och på så sätt markera att vi arbetar tillsammans. Kl 16 samlades 45 personer i Södra Hestra kyrka för att sjunga och be i Jesu namn, vilket var dagens tema.

Kl 18 samlades 25 i Burseryds allians kyrka för att där lyssna till sång, be och sjunga. En härlig början på 2011!