måndag 28 februari 2011

Sexagesima el reformationsdagen


I går, söndag, var det reformationsdagen eller sexagesima, i kyrkoåret och temat var Det levande ordet. Kl 15 firade vi gudstjänst i Sandviks sockenstuga och efteråt hade Birgit och Gunnel ordnat kyrkkaffe med 4 olika sorters doppa!
Kl 16 var vi några som samlades i församlingshemmet i Broaryd för att prata om Markus evangeliet och det blev ett givande och intressant samtal. Nu har vi kvar Lukas och Johannes, det blir i maj och juni. Passa på och kom med då! Det är både rligt och viktigt att gå tillbaka till ursprungsmaterialet!
Kl 18 var vi 65 personer samlade i Södra Hestras kyrka för att fira Taizémässa och det kändes verkligen som en Taizémässa! Vi satt längst fram i kyrkan: i koret, på kyrkvärdsbänkarna och på de främsta bänkarna. Kören såg till att sångerna formligen strömmade fram och fyllde kyrkan med lovsånger från Taizé! Det blev en härlig avslutning på veckan och på söndagen som fyllde åtminstone mig med kraft inför kommande vecka!
Mia

Konfirmandlektion!

I lördags hade vi konfirmationsundervisning i Burseryds församlingshem. Temat för dagen var Påsken ur olika synvinklar. Vi inledde med en andaktsberättelse om modet att offra sig för någon annan, det var ju det Jesus gjorde på korset. Sen gick vi igenom Stilla veckan. Vi pratade om vad som hände dag för dag. Därefter delades konfirmanderna i 3 grupper som fick gå runt bland oss ledare. Hannahs pass handlade om den judiska påsken. Varför firade Jesus påsk och hur? Agneta pratade om Varför Gud drog igång hela sin stora räddningsplan och varför påsken är så viktigt? Hon pratade även om själva uppståndelsen och vad som hände år 33. Själv pratade jag om den sista måltiden/första nattvarden. Vad som hände, varför och vad nattvarden är. Eva höll ett ordentligt sångpass med dem och som avslutning berättade Agneta och Hannah om den judiska påskmåltiden och lät konfirmanderna smaka på några av de rätter som judarna än idag äter när de firar sin påskmåltid, alltså samma sorts måltid som Jesus själv deltog i.
Naturligtvis blev det god fika, smaskig lunch och lite frågelekar också och en andakt till om påsken.
Tack ledare, föräldrar och konfirmander för en jättefin dag! Mia

tisdag 22 februari 2011

Bibelsamtal!

Nu på söndag är du välkommen till församlingshemmet i Broaryd. Där kommer vi tillsammans att prata om Markusevengeliet. Vi lyfter fram ställen vi inte förstår, har svårt för, ställen vi älskar, som ger oss kraft osv. Alla frågor och tankar är tillåtna!
Har du möjlighet, så läs igenom Markus hemma. Det kommer finnas Biblar till utlåning.
Vi kommer även att äta kvällsmacka och kaka tillsammans, innan vi går över till kyrkan för att fira en Taizémässa där kören medverkar.
Bibelsamtalet börjar kl 16 och mässan kl 18. Naturligtvis är du välkommen till kyrkan, även om du inte vill delta i samtalet!
Mia

Promedadgruppen


Här är två av våra hurtbullar som är med i promenadgruppen. Varje tisdag kl.9.00 går vi en runda och därefter fikar vi. Välkommen ju fler vi blir ju roligare blir det

måndag 21 februari 2011

Stickcafe

Ikväll hade vi stickcafe i Södra Hestra församlingshem. Vi var 11 stycken och idag lärde Gun Knotek oss att virka kärleksknutar. Välkommen du också och var med. Nästa gång vi träffas är 21 mars kl.18.30

onsdag 16 februari 2011

20/2

Välkommen till Gryteryd kl 10 nu på söndag! Agneta leder gudstjänsten. En representant från Gideoniterna kommer och berättar om sin verksamhet med att sprida Bibeln till flera. Efteråt blir det kyrkfrukt!
På kvällen är det musikgudstjänst i Burseryd kl 18. Då kommer Lena och Linnea Björn och spelar och sjunger. Kyrkvärdarna Ylva och Anna-Karin leder andakten.
Varmt välkommen!

tisdag 15 februari 2011

Sportlov!

Denna veckan har Åsas grupper sportlov. Välkomna tillbaka nästa vecka, samma dagar och tider som vanligt!

Ännu mera...

Förutom bloggen och hemsidan finns vi numera på facebook också. Så du som själv är med där, lägg till Burseryds pastorat som din vän!

söndag 13 februari 2011

Välkommen lilla My!

I går, lördag, döptes My Johansson, Flintegården 3, i Broaryds kyrka. Vi välkomnar henne in i kyrkans gemenskap!

måndag 7 februari 2011

Kyndelsmäss-Ljusgudstjänst
I söndags hade vi bjudit in till Dagläger i Burseryds församlingshem. Det kom miniorer och några juniorer. Vi Pysslade - ljus naturligtvis, dessa hade vi sedan i kyrkan på gudstjänsten.
Eva var med och vi övade på några av sångerna som vi sjöng, också de handlade om ljuset. Bland annat sjöng vi "Det lilla ljus jag har".


Som uppladdning käkade vi glass och lite godis.... perfekt före gudstjänst kan jag meddela!
Alla barn fick också uppgifter att göra i gudstjänsten, lite verkstad alltså. Det är spännande att få ringa i kyrkklockorna, ta upp kollekt, dela ut psalmböcker till mamma och pappa, hälsa välkommen i kyrkporten, bära fram korset. Vi var också med i predikan som handlade om Symeon och Hanna. Ett pantomimspel där vi bar fram - ljus, som symbol för alla människor och det stora ljuset - Jesus.

Efteråt bjöds det på "ståfika" i vapenhuset. Tack till alla barn och andra som gjorde vår gudstjänst så trevlig.// Åsa vid tangenterna


En ovanlig söndag!

Nu på söndag, 13/2, är det en väldigt ovanlig söndag. Då är det 6 söndagen efter trettondedag jul och den söndagen inträffar ytterst sällan! Nästa gång blir 2038! Anledningen till detta är att påsken är så extremt sen i år, vanligtvis hinns denna söndag alltså inte med. Temat är "Gud verkar nu!" Så gå till kyrkan nu på söndag, nästa chans är först år 2038! Vi erbjuder mässa kl 10 i Burseryd, kyrkkaffe, samt gudstjänst kl 18 i församlingshemmet i Broaryd. Jan leder båda gudstjänsterna. Varmt välkommen!

Stilla mässa

Nu på torsdag, 10/2, firar vi en Stilla mässa i församlingshemmet i Burseryd nere i andaktsrummet. Det blir en stillsam,enkel stund där vi sjunger några psalmer, lyssnar på Daryl när hon spelar, lyssnar på ett bibelord, sitter en stund i tystnad och firar en enkel mässa. Varmt välkommen till en stund för dig och till ett möte med Gud. Mia

Sopplunch

Torsdagen 10 februari är det sopplunch i Södra Hestra Församlingshem kl.13.00. Då får vi besök av Eva-Lotta Bernström från Falkenbergsrevyn. Hon var i kyrkan på julafton. Har ej själv hört henne så det blir roligt att få höra henne. Välkomna!

lördag 5 februari 2011

Vigsel och dop!

I dag har vi firat dop och vigsel i Södra Hestras kyrka. Först döptes Wilhelm Holmberg och därefter vigdes hans föräldrar Robert Holmberg och Anne-Christine Hjort. Vi gratulerar hela familjen!

Konfirmandträff

Idag har vi haft konfirmandträff i Gryteryd kl 09-15. Vi har pratat om de masker och roller vi har och tar, och vikten av att våga vara sig själv. Vi har pratat om känslor och hur vi ser på varandra samt behandlar varandra. "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" som Jesus säger. Vi har även fikat och ätit god middag, lekt lite och sjungit med Eva.

torsdag 3 februari 2011

Barngrupper i Burseryd

I går startade miniorerna i Burseryd. De fick sjunga med Eva och sen fika, leka och fira andakt med Gun-Britt. Idag fortsatte vuxen-barn-gruppen och 3 mammor kom dit med sina barn. De lite större grabbarna busade och lekte, medan de minsta småttingarna var nöjda med att ligga i mammas famn. Mammorna fick fika och prata, sen läste vi om julen för att förbereda oss inför Kyndelsmässodagen och så avslutade vi med en sångstund. På eftermiddagen var det dags för juniorernas första träff. 3 härliga tjejer kom och tillsammans pratade vi om en kommande storsatsning som ska ske 27/3. Mer info om detta spännande arangemang kommer...!
Mia

onsdag 2 februari 2011

Barn i Broaryd!

Igår kom 4 mammor med barn till vår Vuxen-barnversamhet. Vi pratade, sjöng, läste om de två männen sopm byggde hus, en på sand och en på stengrund. Vi fikade och lekte. Det blev en trevlig stund.
Lite efter kl 13 dock 9 miniorer upp för att först sjunga med Eva och sen fika tillsammans med Mia på smörgås och glasspinne, leka fritt och leka Fruktsallad samt läsa boken "Om jag bara hade en grön näsa" som handlar om självbild och att duga som man är.
Välkomna tillbaka nästa vecka! Och kom gärna på söndag till vårt "dagläger" kl 13 i Burseryd, ingen anmälan!