söndag 31 juli 2011

Friluftsgudstjänst Arnåsholm


Idag söndag var det friluftsgudstjänst i Widells trädgård Arnåsholm. Varje sommar anordnas detta och denna gången var det kyrkoherde Ingemar Nilsson som hälsade oss välkomna. Jan Nilsson predikade och Lennart Andersson spelade dragspel. Det är Villstad , Gislaved och Burseryds pastorat som samverkar till denna trevliga gemenskap i det natursköna Arnåsholm. Vädrets makter var med oss och vi fick en fin fikastund tillsammans. Tack familjen Widell för er medverkan. Nu hoppas jag att det kommer några bilder. Hälsningar Britt-Marie diakon

tisdag 26 juli 2011

Semester!

Jaha, nu har jag semester, har redan avverkat en vecka och har 4 kvar. Jag trivs med mitt arbete men måste ändå säga att det är skönt att vara hemma en tid också och bara göra vad jag vill och i min takt. Vi har varit i Halmstad och ätit glass, storstädat hus och andra byggnader på gården, för tyvärr lyser ju solen med sin frånvaro, så det sköna strandlivet känns väldigt avlägset, tyvärr. Fast, som sagt, det är skönt med semester ändå. Sen kommer jag tillbaka lagom till skolstarter, gruppstarter, kyrkorådsmöten m.m., fullladdad med sommarminnen. Ha en bra sommar, antingen du har semester eller ej. Mvh Mia

fredag 15 juli 2011

Sommarcafé

I går hade vi sommarens andra café i Broaryd. 36 personer samlades för en trevlig eftermiddag trots det tråkiga vädret.
Eftersom det var kronprinsessans födelsedag beslöt vi oss för att ha lite prinsesstema, så dessa fina prinsessor var på plats. Och så klart bjöd vi på prinsesstårta förutom bullar, muffins och småkakor!
Sofia, med prinsesskronan på, underhöll med vacker sång och musik i form av en musiktipspromenad!
Välkomna tillbaka om en månad för sommarens tredje och sista café!
Mia

torsdag 14 juli 2011

Bättre sent än aldrig!

Nu äntligen kommer bilderna från hattutställningen i Gryteryds sockenstuga förra lördagen! Men den som väntar på något gott...
Mer än 100 huvudbonader av olika slag, från olika länder och tider, för barn, kvinnor och män, fanns att beskåda och en del fick man även prova!
Det fanns ett särskilt bord för sorgehattar och andra attribut som handskar.
En del av besökarna (totalt ca 80 personer!) kom klädda i hatt!
Denna fina hätta har Inga sytt! Imponerande!

3 av arrangörerna, klädda i hatt så klart!
Nästan 70 personer fikade i olika omgångar. Det fanns gifflar och 10 sorters småkakor!
Vid ett tillfälle kom Sjörövar-Fabbe för att återta sin hatt och musköt som Gryterydsligan stulit från honom när han låg i kajutan och svor och kräktes, för att havet guppade och for. För som ni vet, Sjörövar-Fabbe farfarsfar e minsann en sjusärdeles karl, men han var sjösjuk alla dar...
Ja, många huvudbonader fanns att titta på och det blev en riktigt lyckad eftermiddag! Stort tack till alla som lånade ut huvudbonader och andra saker, stort tack till Inga, Marianne, Gunnel, Marita och Lasse som, med lite hjälp av mig, organiserade och ordnade allt och tack alla ni som kom och besökte utställningen och den avslutande helgsmålsbönen!
Mia

PS. Klicka här för att se ännu fler bilder!

onsdag 13 juli 2011

Missa inte detta!

Missa inte den fina hantverksutställningen i Sandviks sockenstuga. Den pågår ända fram till 5/8. Öppet varje dag mellan 14 och 18. Passa även på att fika där på gott hembakat fika!
Utställarna är ett antal duktiga och flitiga kvinnor som bor på olika håll inom Burseryds pastorat.
Här finns smycken, lappteknik, stickade alster, disktrasor, betongföremål, svepaskar m.m.
Så passa på och fynda något till dig själv eller ge bort i present! Varmt välkommen!




lördag 9 juli 2011

Dop!

Idag, lördag, har vi firat två barndop i pastoratet. Först ut var Alexander Sköld som döptes i Broaryd och därefter Klara Bråhn, som döptes i Sandvik. Imorgon är det Wilma Stenssons tur att döpas i Burseryd. Vi gratulerar våra nya medlemmar och önskar dem all lycka på livets väg!

fredag 8 juli 2011

Nu är det klart!

Nu är det klart inför morgondagens hattutställning i Gryteryds sockenstuga, kom mellan 15-18 och beskåda alla vackra. skojiga, konstiga, gamla, nya, stora och små huvudbonader!

onsdag 6 juli 2011

Sandvik!

Missa för allt ivärlden inte att åka till Sandvik och titta på alla fantastiska alster som finns att titta på och även köpa om man så vill i swockenstugan. Det går även att fika på gott hembakat där. Titta gärna på vårt Sandviksprogram och kombinera ett besök i sockenstugan med en musikandakt. Varmt välkommen!

Sommarpraktikant

Under denna och nästa vecka har jag glädjen av att ha en praktikant hos mig. Det är Josefin, som studerar till präst, som är här. Till hösten kommer Josefin tillbaka för att var hos oss i ett år som tjänstebiträde och kommer då bl.a. leda egna gudstjänster. Det känns väldigt roligt och spännande att ha förmånen av att ha Josefin här.
Mia

söndag 3 juli 2011

Hattutställning!

På lördag, 9/7, är det hattutställning i Gryteryds sockenstuga! Här ser ni några av de huvudbonader som kommer finnas till beskådning. Det kommer även finnas damhattar, kepsar, barnmössor, ja, alla möjliga sorters huvudbonader från när och fjärran och från olika tidsepoker. Några av huvudbonaderna får man själv pröva.
Det är öppet mellan kl 15-18 och det blir kakbuffé! Kom gärna iförd någon form av huvudbonad!
Kl 18 är det helgsmålsbön i kyrkan för den som önskar att markera helgen på det viset!
Varmt välkommen!
Ps. Du som vill låna ut någon huvudbonad tar kontakt med Inga Svennegren senast på torsdag!

lördag 2 juli 2011

Dop i Burseryds kyrka

Lördagen 2 juli döptes Milla, Therese Larsson Spabo i Burseryds kyrka. Milla är dotter till Robert Larsson och Fanny Peterson. Välkommen Milla som medlem i Svenska kyrkan och som barn i Guds stora familj. Dopförrättare var Jan Nilsson Broaryd.