tisdag 28 augusti 2012

Söndagen den 26/8

Kl 15 började friluftsgudstjänsten hos Benke och  Ingela i Ballabo, In i det sista funderade vi på om solen skulle orka hålla regnet borta och det gjorde den. Vi fick en fin utomhusmässa med mycket skön psalmsång, textläsning, böner, predikan, nattvard och postludium famfört av Benke och till vilket lilla dottern dansade till allas vår förtjusning. Efter mässan flyttade alla 27 gudstjänstfirare in i det fina huset för att dricka medhavd fika för då kom regnet! Till kaffe spelade Eva och Benke. En härlig stund!
Kl 18 firade vi sinnesromässa med konfirmandinskrivning i Sandvik och några konfirmander från Burseryd och Broaryd kom dit.
Mia

Helgens dop!

I lördags hade vi glädjen att döpa två små prinsessor i vårt pastorat. Först ut var Saga Sköld som döptes i Broaryd och därefter var det Alicia Bakker i Burseryd som döptes, och på det viset blev medlem i Svenska kyrkan. Vi tar emot dem båda med kärlek och förväntan och önskar dem Guds rika välsignelse.

måndag 27 augusti 2012

Vecka 35

Idag har vi haft promenadgrupp som utgick från Ingela Nerman. Ingela ledde gruppen och vi fick gå på vägar och se platser som många av oss inte sett innan. Tack Ingela för att du tog med oss på en fin promenad i ett fantastiskt väder och tack för fikat efteråt. Nästa gång träffas vi hos Ingbritt Sköld i Brötjaryd då är det hennes tur att ta oss på en promenad. Vi träffas måndagen 3 sep kl.10.00 Väl mött! Tisdagen 28 augusti kl.18.30 börjar Stickcafeet i Södra Hestra församlingshem. Vi stickar och umgås och fikar. Kostnad 20:- och behållningen går till Läkare utan gränser. Välkommen! Onsdag 29 augusti kl.8.30 firar vi en enkel mässa i församlingshemmet Burseryd. Söndagen 2 sep kl.14.30 13:e söndagen e Trefaldighet blir det Ekumenisk friluftsgudstjänst vid Ekbacken Burseryd. Ta med kaffekorg och stol. På söndag kl.18.00 framförs ett drama "Inte för ung" av ungdomar från Svenska kyrkan och Allianskyrkan i Södra Hestra kyrka. Konfirmandinskrivning. Temat för söndagen är Friheten i Kristus och en av söndagens böner är : O Gud du som befriat ditt folk, lär oss att bruka frihetens ansvar, så att vi lovsjunger dig, tjänar vår nästa och vårdar din skapelse. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Amen. Välkomna! Med önskan om en fin vecka tillsammans med allas vår ledsagare Jeus Kristus. Hälsningar BM

torsdag 23 augusti 2012

Vigsel!

I efterskott vill vi hylla och gratulera följande brudpar som vigdes i Gryteryd den 4/8, nämligen Maria Andersson och Christian Johansson, Böjeryd! Grattis och Guds välsignelse över er och er familj!

söndag 19 augusti 2012

Vecka 34

Måndag 20 augusti kl.10.00 startar promenadgruppen i Broaryd. Vi samlas utanför församlingshemmet går en runda med eller utan stavar och sen dricker vi kaffe i församlingshemmet. Vi betalar 10:- som vi skänker till Läkare utan gränser. Väl mött! Torsdag 23 augusti kl.15.00 blir det sommarens sista "Sommarcafe" i församlingshemmet i Broaryd. Eva-Lotta Bernström har tyvärr fått förhinder så istället får vi lyssna på Viktoria Strand och hennes vackra stämma. Söndag 26 augusti kl.15.00. 12:e söndagen efter Trefaldighet blir det Friluftsmässa hos Bengt Emanuelsson Ry Ballabo. Ta med kaffekorg och stol. Sd på kvällen kl.18.00 blir det sinnesromässa i Sandviks kyrka och konfirmandinskrivning. Välkomna till våra gudstjänster och sammankomster! Välkommen Mia tillbaka från semestern och Tack till Jan som tjänstgjort i vårt pastorat. Rubriken för söndagen är Friheten i Kristus. Söndagens bön : O Gud, du som befriat ditt folk, lär oss att bruka frihetens ansvar,så att vi lovsjunger dig, tjänar vår nästa och vårdar din skapelse. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Hälsningar i Kristus BM.

söndag 12 augusti 2012

Vecka 33

Nu går vi mot sensommaren och för tillfället har vädret stabiliserats hoppas det vackra vädret fortsätter. Tänker på dem som ännu har kvar sin semster och barnen som ännu har sommarlov. Kommande söndag är 11: e söndagen efter Trefaldighet och söndagens texter handlar om Tro och liv. Söndag 19:e augusti kl. 10.00 blir det mässa i Burseryds kyrka och sd kl.15.00 blir det Friluftsmässa hos fam. Karlsson i Spjuthult. Ta med stol och kaffekorg. Söndagens bön Helige Gud, vi ber om ärlighet i vår tro och rättrådighet i våra gärningar. Hjälp oss att göra det goda vi vill så att vår tro av din nåd speglas i våra liv. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen. Varma hälsningar och hoppas vi kan göra det goda för oss själva och förvarandra.BM

fredag 10 augusti 2012

Intressanta bibelsamtal i sommar


”GT-Det glömda testamentet” var titeln på de sex samtalskvällar under sommaren som hölls i Sandvik med ofta 10 -15 deltagare. Ledare var prästkandidat Josefin Dahlgren, som med sin djupa kunskap förmedlade intressanta historiska uppgifter från Gamla testamentet och drog jämförelser med dagens situation i Israel och världen. Profeternas budskap med deras hårda ord att göra bättring kändes lika aktuellt som idag, och då samtalade vi förstås om vilka som är dagens profeter.



Föreläsaren Josefin Dahlgren

Samtalsgrupp

Ett tack från gruppen genom Berit Johansson







Vi har haft glädjen att få ha Josefin som prästkandidat i drygt ett år. Hon flyttar nu till Lund och läser vidare på pastoralinstitutet och siktar till prästvigning i slutet av vårterminen. Tack Josefin!

/Bo Björkqvist


onsdag 8 augusti 2012

Inställd resa

Församlingsresan till Göteborg 18 augusti är inställd pga för få anmälningar till resan. BM

söndag 5 augusti 2012

Vecka 32

Denna veckan har vi inte längre kaffeserveringen öppen i Sandvik. Hantverksutställningen är också slut för denna sommaren. Hoppas att vi nästa sommar också får njuta av fika, hantverk och lugnet i härliga Sandvik. Fredagen 10 augusti åker Gryteryds syförening på resa till Västergötland. Tackar redan nu Laila Hermansson ordförande i syföreningen och Gullbritt Jakobsson för att ni ordnat resan. Söndagen 12 augusti 10:e söndagen efter Trefaldighet blir det kl.9.00 Pilgrimsmässa i Burseryds kyrka. Därefter pilgrimsvandring till Villstad. Mer info i annons och affisch. Kl.18.00 på söndag blir det Musikandakt i Södra Hestra kyrka med Torbjörn Lindroth. Sista anmälningsdagen för Burseryds församlingsresa till Göteborg är imorgon 6 augusti. Hittills har vi inte fått in så många anmälningar så att vi kan även erbjuda denna resa för alla andra boende i Burseryds Pastorat. Ring expditionen 50018 mellan 10.00-13.00 imorgon. Söndagens texter handlar om Nådens gåvor. Bön : Enhetens Gud, vi tackar dig för vår församling och för människors olika gåvor. Hjälp oss leva förenade med Kristus vända mot världen och öppna för varandra. I Jesu namn Amen. Med önskan om Guds rika välsignelse hälsningar BM

Dubbelvigsel i Sandviks kyrka

Lördagen 4 augusti vigdes Magdalena Norrman och Jonas Herbertsson Kinna samt Magdalenas syster Anna Norrman och Lars åkestrand Kvarnaryd. Vigselförrättare var Jan Nilsson. Vi önskar dem alla Guds rika välsignelse.

onsdag 1 augusti 2012

Vecka 31

Onsdagen 1 augusti leder Josefin det sista bibelstudiet som handlar om "Vardagslivet". Samling kl.18.00 i Sandviks sockenstuga. Välkomna! Torsdag 2 augusti kl. 18.00 Musikandakt i Sandvik.Sång o musik av " Love Team " ( Ruben Larsson mfl.) Söndag 5 augusti kl.10.00 leder Agneta Helge gudstjänsten i Gryteryds kyrka. Medverkan av Anna Morency "Sommar- och kärlekssånger ". Kl.16.00 blir det allsång i Hembygdsparken i Broaryd tillsammans med hembygsdföreningen. På söndag är det sista Musikandakten för denna sommaren i Sandviks kyrka. Tiden är 18.00 som vanligt och Profilerna medverkar med sång. På söndag är det 9:e söndagen efter Trefaldighet och rubriken för söndagens texter är " Goda förvaltare ". Bön för söndag. Livets Gud, som gett oss uppdrag att förvalta din skapelse, hjälp oss att vårda och värna den med ansvar och vishet, för allt levandes skull. I Jesu namn. Amen. Hjärtligt välkomna till våra gudstjänster och andra sammankomster.! Med önskan om Guds Frid till er alla. BMN.

Vigsel i Sandvik 28 juli

Lördagen 28 juli vigdes Debora Sjöström och Alf Grahn i Sandviks kyrka. Vigselförrättare var Jan Nilson. Debora och Alf är bosatta i Reftele. Vi önskar dem Guds rika välsignelse.