onsdag 27 februari 2013

En trevlig tjejkväll!

I går tisdag hade vi en riktigt trevlig tjejkväll med start i församlingshemmet i Broaryd där vi fikade, firade andakt och samtalade. Därefter gick vi ner till biblioteket där Helena väntade för en privat guidning av biblioteket där Helena delade med sig av en massa boktips, både gamla godingar och nya. Det var riktigt trevligt och flera av oss lånade hem lite nytt att sätta tänderna i!
Mia

måndag 25 februari 2013

Vecka 9

Tisdag 26/2 träffas alla tjejer som vill i församlingshemmet i Broaryd för fika,andakt och gemenskap. Sen kommer Helena från biblioteket att ge oss boktips! Visst låter väl det som en mysig stund. Vi börjar 18:30 och slutar senast 20:30. Välkommen!!!!!
På onsdag kl 19 är det musikandakt med Jard Samuelsson i Burseryds kyrkan. Alla är välkomna.
På fredag firar vi Världsböndagen och det gör vi ekumeniskt som vanligt, en fin tradition. Det här året träffas vi i Burseryds församlingshem kl 18:30 för att äta kvällsmacka, umgås och så lyssna till Mia och Karin som berättar om klostret Taizé. Vi avslutar med en enkel andakt i taizéanda. Varmt välkommen oavsett vilken kyrka du tillhör och var i pastoratet du bor!
På söndag firas gudstjänst i Gryteryd kl 10 och i Burseryd kl 18 med Jan och Karin.
Väl mött!

Come together! Kom tillsammans!

Ja så sjöng vi i inledningspsalmen igårkväll i Broaryd under mässan där alla psalmer och liturgiskmusik var utbytt till Beatlesmusik. Kyrkan var full av gudstjänstfirare från när och fjärran och stämningen var god. Mässa flöt på fint och texterna fick nya dimensioner när de hamnade i ett nytt sammanhang. Avslutningspsalm blev All you need is love! Och det stämmer ju bra ihop med det kristna kärleksbudskapet. Detta var verkligen en gudstjänst och det var fint att få vara en del av den gemenskapen. Mia

onsdag 20 februari 2013

Sopplunch

Nu på torsdag är det sopplunch i Burseryd kl 13. Då kommer Ruben Larsson att visa bilder och berätta. Välkommen!

Musik!!!

Musik är härligt och ett fantastiskt sätt att dels lovsjunga Skaparen och dels att sprida det goda budskapet! I söndags hade vi besök av Gislaveds gospelkör som sjöng evangelium för oss i både svängiga och lite lugnare tongångar. Det var en härlig och mäktig upplevelse!
Nu kommande söndag bjuder vi in till musikgudstjänst igen, denna gången i Broaryd kl 18, då vi ska få vara med om att fira en mässa utifrån Beatles musik. Beatles musik i sig är ju fantastisk och att nu få höra dem i ett nytt sammanhang kan ge oss chansen att upptäcka helt nya dimensioner i texterna och musiken. Så varmt välkommen att dela gudstjänstgemenskapen med oss.
Vill man hellre (eller varför inte både ock) delta i en förmiddagsgudstjänst så firar vi gudstjänst kl 10 i Burseryd. Där medverkar kyrkokören och Karin och så blir det kyrkkaffe efteråt som Berit ansvarar för. Varmt välkommen!

tisdag 12 februari 2013

Vecka 7

Vecka 7 har Åsas grupper sportlov, Körerna träffas som vanligt, liksom andra grupper. Onsdagen13/2 är alla som vill välkomna att starta fasteperioden genom att delta i en askonsdagsmässa i all enkelhet i Burseryds församlingshem kl 08:30, i andaktsrummet i källaren. På söndag, 17/2 firar vi högmässa i församlingshemmet i Broaryd kl 10 och på kvällen kommer Gislaveds gospelkör till Burseryds kyrka för en musikgudstjänst. Varmt välkomna att fira gudstjänst med oss under veckan!

Kärlekens väg!

Föregående söndag firades fastlagssöndagen och då var temat Kärlekens väg, och handlade dels om att Jesus valde att ge sitt liv för vår skull och dels om att nu är det vi som ska vandra kärlekens väg i den meningen att det är vårt uppdrag att söka upp dem som inte har det bra och hjälpa dem på det sätt de behöver.
Vi firade högmässa i Gryteryd och söndagsgudstjänst i Hällabäck och sjöng vackra psalmer tillsammans med kantor Eva. Vi fick även pröva på 2 psalmer ur Psalmer i 2000-talet.
Efteråt serverades goda kyrksemlor på båda platserna. I Gryteryd var det Laila och Gull- Britt som ordnade och de hade gjort så att florsockret bildade ett kors=kyrksemla! I Hällabäck var det traditionsenligt Katarina och Tony som med hjälp av Bengt och Marianne ordnade dessa ljuvliga semlor som vi fick avnjuta.
Denna söndag var också startskottet för fasteinsamlingen som i år handlar mycket om jämställdhet. För utan jämnställdhet blir det svårt att få bukt med svälten och missären i världen. Förutom kollekter under fasteperioden som varar fram till 24/3, Palmsöndagen, så finns det i kyrkorna och församlingshemmen fastebössor, inbetalningskort och lite annat. Vi kommer också att ha flera olika arrangemang i församlingarna för att samla in pengar. Kom och var med du också, din insats behövs!
Med vänlig hälsning från Mia

onsdag 6 februari 2013

Agnetas prästvigning

I söndagens, 3/2, firades präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka och Agneta var en av de blivande prästerna, här tillsammans med sin make Mats.

Detta var första gången präster och diakoner vigdes tillsammans och det var 3 präster och 2 diakoner.

Agneta i den fina mässhaken från Reftele, dit hon nu ska för att göra sitt första år som präst. Här står hon vid ljusträdet och delar ut nattvarden.

5 glada, stolta och förväntansfulla nya präster och diakoner på väg ut ur kyrkan för att träffa släkt och vänner på kyrkbacken.

Vår biskop Jon-Olof.

Stort grattis Agneta och Guds välsignelse över dig och ditt arbete för Guds rike!

måndag 4 februari 2013

Vecka 6

Den här veckan händer mycket kul! Grupperna och körerna håller igång som vanligt, likaså promenadgrupperna. Måndag kl 15 är det våffelcafé i Gryteryd med Lars Eklund. På onsdag gästas vi av en rolig, lättlyssnad och engagerande föreläsare, Lennart Björklund, som berättar om din plats i syskonskaran och hur detta påverkar dig. Många skartt och aha-upplevelser utlovas! Vi håller till i Burseryds församlingshem med start kl 18:00 då vi äter en kvällsmacka tillsammans innan Lennart börjar. Alla är varmt välkomna! På söndag är det fastlagssöndagen och temat är Kärlekens väg. Vi börjar förbereda oss för askonsdagen och den kommande fastan. Vi firar högmässa kl 10 i Gryteryd och söndagsgudstjänst kl 15 i Hällabäck. Naturligtvis äter vi semlor på båda platserna och startar upp årets fasteinsamling! Fastebössor kommer att delas ut till alla som vill delta i insamlingen och försöka att göra världen till en bättre plats för alla. Kom ihåg, det vi gör mot en av våra medbröder och systrar gör för Jesus själv!

lördag 2 februari 2013

Präst och diakonvigning!

I morgon, kyndelsmässodagen, är det präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka. Be gärna för de blivande prästerna och diakonerna som nu skall börja sin tjänst för Guds rikes skull.