söndag 28 april 2013

En fin helg!

Det är en bra helg! I går lördag träffade jag konfirmanderna och vi övade igenom inför kommande lördags konfirmation, lite vemodigt att det tar slut nu. Sen på kvällen var det musikandakt med Con Brio, ungdomar från musikskolan i Gislaved som spelar fiol och cello. Det blev en variationsrik och härlig musikstund. Idag har jag fått fira mässa i all enkelhet i Burseryd. Vi var många i kyrkan som fick lyssna till kören och Karin som sjöng många fina sånger för oss. De hade dessutom valt ut texterna som lästes av Birgitta och mig, samt gjort iordning olika stationer som vi fick vandra runt till under nattvardsmomentet. Dagen ska avslutas med möte med kyrkvärdarna i Gryteryd samt sinnesromässa i Gryteryd, vilket jag alltid tycker är en skön avslutning på veckan och fin inledning på den nya. Hoppas att du har en lika fin helg som jag! Mia

lördag 27 april 2013

TACK!
Kommande vecka blir min sista arbetsvecka i Burseryds Pastorat. Har efter moget beslut bestämt för att ta pension. Det blir en stor saknad att avsluta ett yrkesliv samtidigt som det känns bra att gå in i en ny fas i livet. Det blir spännande att möta de nya uppgifterna som jag räknar med att Gud har i sin plan för mig. Till sommaren kommer Jan att arbeta halvtid i tre veckor och då finns jag givetvis med på alla gudstjänster och hoppas få möta många av er. Vi kommer att bo kvar i Broaryd där vi till sommaren bott i 30 år. Jag önskar er alla Guds välsignelse och att ni får vara friska och få möta den fina härliga våren och sommaren åter igen. Varma hälsningar Britt-Marie.

tisdag 16 april 2013

V 16

På torsdag är det sopplunch i Broaryd kl 13, program med Eva.
På söndag firar vi gudstjänst med Lars och Eva kl 16 i Burseryd och kl 18 i Gryteryd.
Väl mött i kyrkan!

Förkylt!

Idag tisdag ställer jag in miniorerna i Broaryd. Jag är så förkyld. Jag räknar med att leda miniorerna imorgon i Burseryd samt grupperna på torsdag. Läste följande historia som fick mig att definitivt bli hemma och kurera rösten och förkylningen:
Kyrkoherden var ordentligt förkyld men tvingade sig ändå att genomföra kyrkans barntimmar. När lille Sune kom hem frågade mamman vad de sysslat med den här gången. -Kyrkoherden pratade om en tant som hette Baria Bagdalena, svarade Sune.
Ha en bra dag! Mia

lördag 13 april 2013

Linssoppa!

Här kommer på begäran receptet på Anna-Karins goda linssoppa medkcokos som vi åt till lunchen på hälsodagen.

4 port.
2 morötter
1 rödlök
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
olja till stekning
2 msk riven ingefära
3 tsk malen koriander
1 burk kokosmjölk 400 ml
1 liter vatten
2 tärningar grönskaksbuljong
1 dl torkade linser
100g haricotes verts
2 tsk tailändsk fikssås
2 msk pressad lime
1 kruka koriander

Riv morötterna grovt. Skiva rödlök och purjolöken, hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin. Fräs allt i 5 min. Tillsätt ingefära, koriander, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och lägg i linser och delade haricotes verts. Låt koka under lock 10 min. Blanda i fisksås, limesaft och koriander.
Vill man ha soppan vegetarisk kan undertecknad lova att den var jättegod utan fikssåsen i!
Lycka till! Mia

Hälsodagen!

Idag har vi haft vår hälsodag i Burseryds församlingshem. Vi var 45 tjejer i olika åldrar från hela pastoratet och andra orter som samlades. Vi inledde med att lyssna till Anneli som talade om livsenergi.

Sen visade Rangnhild oss chigong, vilket var mycket avslappnande och behagligt.


Efter det fick man välja på olika workshops: massage, meditation eller grounding. En frälsarkransvandring fann också i kyrkan för den som ville. Sen åt vi en god soppa, receptet kommer i ett seperat inlägg! Efter lunchen fick vi lyssna till en föreläsning om tikva och sen pröva på. Det var mjuka rörelser till still musik med tankvärda ord till.

Här syns ett gäng glada hälsodagsbesökare i väntan på tikvapasset.

Vi avslutade dagen med en andakt i kyrkan som knöt ihop temat för dagen som var yttre och inre balans i livet. Att både träna sin kropp och låta den själsliga delen av mig få sitt är viktigt för mitt välbefinnande, att finna balansen i livet.
Tack alla som kom och deltog och tack till er som ledde passen och till er som organiserade allt! Mia

torsdag 11 april 2013

Kommande helg

På lördag är det dags för hälsodagen. Vi är ca 45 anmälda från olika platser i och utanför pastoratet, ska bli jättekul! På söndag är du välkommen till Burseryd kl 10 för att fira högmässa med Karin och mig. Passar kvällen bättre är det taizémässa i Södra Hestra kl 18, också med Karin och mig. Jag inbjuder också till bibelsamtal kring Markusevangeliet. Vi träffas kl 16 i församlingshemmet i Broaryd och läser tillsammans högt ur Markus kapitel 6-11 och läser vad Lina Alexandersson skriver i sin bok och diskuterat utifrån hennes frågor. Alla är välkomna! Vi fikar på en macka innan mässan. Vi ses i kyrkan! Mia

Konfirmander

Fredagen den 5/4 kom konfirmanderna till Sandviks sockenstuga för ett miniläger. Vi inledde med att äta taccos och så var det några som stod för lite lekar, innan det blev lite fritid. Sen körde Eva ett gott sångpass med dem och vi firade aftonbön i kyrkan. Vi såg på en kul film och sen fick de bara vara. Kl 09 på lördagen kom konfirmanderna från Långaryds pastorat också till oss och vi fick en heldag tillsammans där vi förutom fika, mat och lekar hade fina pass där vi pratade om de olika roller och masker vi har, om kärlek och relationer, om självkänsla och självkännedom, om alkohol och tobak samt om HBTQ innan vi avslutade med en mässa i all enkelhet i kyrkan. Det var en trött men mycket nöjd Mia som kom hem och stupade i säng redan innan kl 21 på lördagkvällen!

måndag 1 april 2013

V 14

Måndag 1/4 Annandagsgudstjänst i Hällabäck kl 15 med Jan och Love team.
Tisdag 2/4 Syförening i Burseryd kl 18:30 och stickcafé i Broaryd kl 18:30
Lördag 6/4 Årets första gudstjänst i Sandviks kyrka! Mässa i all enkelhet kl 15 med Mia, Petter och konfirmanderna
Söndag 7/4 kl 10 högmässogudstjänst i Burseryd. Kl 16 Bibelsamtal kring de första kapitlena i Markus i Gryteryds sockenstuga. Fika. Kl 18 Sinnesromässa i Gryteryd
Barngrupperna och Vuxenbarn har påsklov v 14 och 15!
Glöm inte att sista dag för anmälan till hälsodagen den 13/4 är nu på torsdag 4/4! Du kan anmäla dig på tel. 50018 eller mail burseryds.pastorat@svenskakyrkan.se eller via facebook. För fullständig information om dagen, se vår hemsida www.burserydspastorat.se
Varmt välkommen!

Tillbakablickande!

Här kommer en tillbakablick på Stilla veckan  och påsken med start på Palmsöndagen då vi firade gudstjänster i alla 3 församlingarna. Kl 10 började vi i Burseryd och firade högmässogudstjänst med barndop. Malte Josefsson döptes och vi tar emot honom med kärlek och förväntan. Efteråt serverades det kyrkkaffe i vapenhuset. Kl 11 hölls familjemässa i Södra Hestra där barngrupperna medverkade. Efteråt fixade kyrkorådet lunch och det blev lotterier och försäljning av hembakat, allt till förmån för fasteinsamlingen. Delar av kören "sålde" sånger "Skivor till kaffet". Kl 14:30 kunde de som ville fika i Gryteryds kyrka och kl 15 ringde klockan in till högmässogudstjänst i Gryteryd. Palmsöndagen var slutspurten på fasteinsamlingen och jag vill passa på att tacka alla er som bidragit praktiskt och med pengagåvor och förböner under insamlingsperioden.
Åsa och jag har varit runt på de 3 skolorna och förskolorna i vårt rektorsområde(Burseryd, Broaryd och Skeppshult) och pratat om påsken år 33 i Jerusalem och vad det betydde att Jesus vandrade kärlekens väg för vår skull. Vi har även berättat om hur man förberedde påsken i gamla bondesamhället. Totalt har vi träffat ca 200 barn och det har varit väldigt roligt för oss och barnen och lärarna har uttryckt sin tacksamhet.
På tisdagen kom Tomas Simson till Södra Hestra kyrka och gav oss sina tankar kring påsken och Glädjekören sjöng ett fint urval av Tomas underbara sånger. Det blev en tankvärd fördjupningskväll.
Så kom Skärtorsdagen med lyckade bufféer i Burseryd och Broaryd och med fina skärtorsdagsmässor efteråt. I Burseryd medverkade kyrkokören och de fick många uppskattande ord för sin stämningsfulla sång.
På Långfredagen firade vi långfredagsgudstjänst i Burseryd och Gryteryd. Matilda Schoug och Eva hade satt ihop ett fantastiskt vackert program med ett antal stillsamma sånger och flöjt- och orgelstycken som fint harmonierade med långfredagsgudstjänstens stillsamma agenda.
På påskdagen firades åter gudstjänst i alla tre församlingarna. Kl 09:30 resp. kl 11 firades gudstjänst i Södra Hestra och Gryteryd där Glädjekören medverkade. I Burseryd ringde klockorna in till påskdagsgudstjänst kl 10 och in gick processionen med barn, konfirmander och körmedlemmar som bar in ljus och blommor till altaret till psalmen 17 Ge Jesus ära! Därefter fick vi vara med om något härligt, nämligen dop av Hannes, 10 år, som valde att döpas just på påskdagen! Vi hälsade även hans föräldrar välkomna som medlemmar i Svenska kyrkan och vår församling. Kyrkokören sjöng 5 fina sånger i gudstjänsten och det var väldigt stämningsfullt. Efteråt fick samtliga gudstjänstdeltagare påskliljor med sig hem och så skedde även i Gryteryd och Broaryd. Påskliljan i sig är ju en fin symbol för det som händer på påskdagen, nämligen att ur den tomma graven kommer livet! Ur tillsynes döda lökar spritter livet plötsligt fram i en solgul färg och i blommans mitt sitter en trumpet som ropar ut budskapet "Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden!"!
Så glad påsk till er alla från mig, Mia!