måndag 24 juni 2013

Midsommar!

Nu har vi åter igen firat midsommar, då Skapelsen är i fokus och det passar ju bra, då det är så vackert kring oss! Midsommardagen firade vi på Rydén, en tradition som varit i 7 år. I år fick vi vara inne men det gick lika bra och alla trivdes och satt länge och fikade och samtalade. På kvällen var det helgsmålsbön i Burseryds kyrka och Sofia Hellström sjöng vackra och stämningsfulla sånger för oss. Hon avslutade med What a wounderful word och jag tror det var fler än jag som rös!
På söndagen, Johannes Döparens dag, firade vi en ekumenisk gudstjänst i Allianskyrkan. Den leddes av Carin och var mycket välbesökt. Även där hade vi med oss fikakorgar, liksom till Knavrabo där vi traditionsenligt firade gudstjänst på eftermiddagen. Också på söndagen höll vi oss inomhus men precis som på lördagen var stämningen god i alla fall, även om vi inte var så många.
En vacker helg i kyrkoåret ligger nu bakom oss och vi ser fram mot denna veckas alla trevliga gudstjänster! Tisdagens musikandakt byggd på Simon and Garfunkels härliga musik (kl 19 i Gryteryd!), torsdagens sommarcafé i Broaryd där Sofia spelar och sjunger kl 15, syföreningens utställning i Gryteryd på lördag(mellan kl 14-18 i sockenstugan), helgsmålsbön i Gryteryd kl 18 där Ulf Larsson spelar fiol och så söndagens högmässa kl 10 i Broaryd och invigningen av hantverksutställningen i Sandvik och öppnandet av sommarcaféet där mellan kl 14-18 och mässan i all enkelhet kl 15 där Ulf medverkar. Vilken toppenvecka! Varmt välkommen! Mia

Simon anda Garfunkel

Om du gillar Simon och Garfunkels musik ska du styra kosan till Gryteryd imorgon tisdag 25/6 kl 19, då vi får vara med om en musikandakt baserad på deras välkända musik framförd av duktiga musiker
Varmt välkommen!!!!

torsdag 20 juni 2013

Handarbeten!

Du har väl inte missat att vi ska ha en stor utställning i Gryteryds sockenstuga lördagen den 29/6 mellan kl 14 och 18? Då kommer vi kunna beskåda handarbeten med anknytning till Gryteryd från olika tider och av olika sorter. Det blir även tårtbuffé och lotterier. Så tag med familjen och grannarna för en trevlig eftermiddag!
Du som har alster, tillverkade av dig själv, inköpta på någon av syföreningensauktioner eller gammalt arvegods, och vill låna ut det, kom till sockenstugan onsdagen 26/6 kl 14 och lämna in materialet. Märk vad det är och vems. Passar inte tiden kan du kontakta Laila eller Inga.
Varmt välkommen!

Jordgubbstårtor!

I går, onsdag, åkte Frank, Åsa, Owe, Sofia, Carin och jag till Solbacken för att underhålla de boende och personalen på deras s ommarfest. Vi hade satt ihop ett somrigt allsångsprogram och avslutade med en andakt och sommarpsalmen 200 I denna ljuva sommartid. Efteråt blev vi bjudna att vara kvar på festen och vi fick äta en utomordentligt god jordgubbstårta(ja det gick även att välja blåbärhallontårta!) Det blev en fin eftermiddag trots regnet.
Idag var det dags för midsommarandakten på Lugnet och nu hade jag med mig Eva, nyss hemkommen från semester och väldans brun, och Anita. Tillsammans med de boende och personalen sjöng vi sommarpsalmer, läste midsommardagens texter och så avslutade vi med diverse sommarsånger innan det blev kaffe med jordgubbstårta även här, och det var lika gott!
En bra inledning på midsommarhelgen!
Nu vill jag önska alla en trevlig midsommar och jag hoppas att vi träffas i samband med någon av helgens gudstjänster! Mia

måndag 17 juni 2013

Vecka 25

Tisdag 18/6 Dagläger med barnen i våra minior- och juniorgrupper.
Onsdag 19/6 Sommarallsång med och för boende på Solbacken
Torsdag 20/6 kl 10:30 midsommarandakt på Lugnet
Lördag 22/6 kl 15 Friluftsgudstjänst Rydén, Gryteryd. Medtag stol och kaffekorg.
                     kl 18 Helgsmålsbön i Burseryds kyrka. Musik med Sofia Hellström.
Söndag 23/6 kl 10 Ekumenisk friluftsgudstjänst i hembyggdsparken i Broaryd. Medtag stol och         kaffekorg.
                     kl 15 Friluftsgudstjänst i Knavrabo, Burseryd. Medtag kaffekorg.
Varmt välkommen! Och du, du glömmer väl inte att våra kyrkor är öppna dagtid!

Prästvigningshelg i Växjö!

Prästvigningen, dagen då man avger sina löften och får sin kallelse bekräftad inför Gud, släkt och vänner, är en stor dag. Och att få träffa sina prästvigningskamrater och minnas, be och tacka tillsammans är fint. Så därför styrde jag kosan till Växjö domkyrka redan i fredags för att träffa 3 av de 5 killar jag prästvigdes med som enda tjej den 14/6 1998 av Växjö stifts dåvarande biskop och nuvarande ärkebiskop Anders Wejryd. I fredags tog sig vår biskop Jan-Olof tid att fira en mässa med oss 4 och därefter gick vi ut och åt och pratade om vad vi gjort under dessa 15 år som präster.
På lördagen befann jag mig åter i vår fina domkyrka för att vara med på genomgången inför söndagens högtidliga prästvigning och kl 18 firade domprosten och domkyrkokaplanen vesper med alla inbjudna gäster till middagen  som sedan skulle hållas hemma hos biskopen och hans fru Anna på Östrabo. Det serverades god mat och prästkandidaterna fick presentera sig själva och berätta om sin väg att bli präst i Svenska kyrkan.
På söndagen träffades vi handledare och de personligt valda assistenterna 10:10 för en sista genomgång och bön och kl 11 ringde kyrkklockorna samman och ca 1 1/2 timma senare hade Växjö stift och hela Svenska kyrkan 7 nya präster: Dennis Hagberg, Clas Jonsson, Sandra Schlegel, Linda Berglund, Josefine Dahlgren, Maria Hall och Wictor Wallin samt att Johan Kårlin, prästvigd för EFS (evangeliska fosterlandsstiftelsen) mottogs som präst i Svenska kyrkan.
Låt oss be och tacka:
Gud, vi tackar dig för våra  nya präster, var med dem i deras kommande arbeten som pastorsadjunkter i olika pastorat i Växjö stift. Vi ber för vår biskop Jan-Olof och för Växjö stift. Vi ber för ärkebiskop Anders och för hela Svenska kyrkan och den världsvida kyrkan. Vi ber för våra egna tre församlingar och vi ber för oss själva. I Jesu namn. Amen.
Mia

fredag 14 juni 2013

Pästvigning

På söndag prästvigs 7 prästkandidater i Växkö domkyrka av vår biskop Jan-Olof. Två av kandidaterna kommer från vårt närområde och ska även tjänstgöra här. Först är det så klart Josefin, som bor i Unnaryd och ska vara hos oss under ett års tid. Sen är det Sandra som bor i Reftele pastorat och ska tjänstgöra i Smålandsstenar. Låt oss be för dem båda och deras prästvigningskandidater så att de känner sig omslutna av våra förböner och får kraft att med glädje arbeta för Guds rike på jorden.

Skolavslutning

I går var en säkert efterlängtad dag, även om vädret inte var det bästa. För igår var det dags för skolavslutning och som vanligt bjöd lärare och elever på skolorna i Burseryd och Broaryd på fina program med mycket sång och musik, och nu önskar vi alla barn, lärare och föräldrar ett finfint sommarlov med mycket sol, bad, sovmorgonar, jordgubbar och glass!

söndag 9 juni 2013

2 söndagen efter trefaldighetsdagen

I går vigdes prinsessan Madeleine med sin älskade, en fin dag som hon delade med många andra brudpardes i Sandvik. . 2 av alla dessa lyckliga par vigdes i Sandvik. Först ut att svara ja var Frida Larsson och Henrik Persson. Därefter var det dags för Frida Sveningsson och Per-Anders Johansson att bli man och hustru. Båda brudarna härstammar från Burseryd och vi önskar båda brudparen all lycka, liksom vi önskar prinsessan och Chris och all andra som vigdes igår detsamma.
I dag har vi firat friluftsgudstjänst på gräsmattan vid Bergåsa, Broaryd. Vi var 35 som samlades i det underbara vädret för att sjunga, be, läsa bibeltexter och lyssna till predikan som handlade om kallelsen till Guds rike.

Efteråt smakade det gott med medhavda kaffekorgar.
På kvällen firade vi söndagsgudstjänst i Burseryds kyrka och även där avslutades gudstjänsten med "Hosianna", framförd av Karin och undertecknad. Nu ser vi fram mot en ny vecka med skolavslutningar och prästvigning. Mia

Vårlunch

Torsdagen den 23 maj var ett 30-tal församlingsbor samlade i S Hestras församlingshem för vårlunch. Vi inledde med att lyssna till ett stycke ur boken Ett CP-bra liv av Jonas Helgesson om vikten av att kunna skratta och vara sig själv.
Därefter serverades laxfat med nypotatis och goda såser. Mycket gott!
Efter maten följde ett knippe vår- och sommarsånger tillsammans med ett gäng flickor ur kyrkokören Glädjen och kantor Eva. Finalen utgjordes av kaffe och IngBritts fantastiska fjärilstårta.

Dop i Gryteryds kyrka 8 juni

Olivia,Tewee Maria Örnstedt döptes i Gryteryds kyrka. Dopförrättare var Jan Nilsson.  Olivia bor med sin mamma Putsai och Daniel i Kinnared. Olivia har också fått ett smeknamn av sin pappa Lokajnoj på tailändska och det betyder " den lilla hönan" på svenska. Vi välkomnar Olivia till Guds stora familj och önskar familjen Örnstedt Guds rika välsignelse. BM

måndag 3 juni 2013

Dop med mera

I lördags 1/6 firade vi dop i Burseryd. Julia Ernér Carlsson döptes och vi välkomna henne i Guds familj och tar emot henne med glädje och förväntan. Därefter var det vigsel i Sandvik mellan Emil Mattsson och Karin Melin, Jönköping.
I söndags firade vi högmässa i Burseryd med vårt dop som tema och därefter firade vi ekumenisk gudstjänst i Böjeryd. Där medverkade kören Glädjen och efteråt blev det stort kyrkkaffe!
Nu tar vi nya tag inför en ny vecka. Det är terminens sista kyrkoråd i både Gryteryd och Broaryd. Planeringsgruppen inför syföreningens hantverksutställning i Gryteryds sockenstuga 29/6 ska träffas och planera. Gruppen som arbetar inför pastoratssammanläggningen 2016 ska träffas igen och på lördag har vi 2 vigslar. 9/6 firar vi förhoppningsvis friluftsgudstjänst på gräsmattan i Bergåsa, Broaryd kl 15. Ta med stol och kaffekorg. Vid dåligt väder är vi i församlingshemmet. Ta grannar och vänner med så ses vi där! Kl 18 firar vi söndagsgudstjänst i Burseryds kyrka. Varmt välkommen!