torsdag 22 april 2010

Givande kurs!

Idag har Eva, Åsa och jag varit på en givande kurs på Kulltorps kontraktsgård. Temat var Familjegudstjänstutveckling. Föredragshållaren var den multibegåvade Leif Nahnfeldt, präst, musiker m.m. Han delade med sig av barnboksförfattaren Ulf Nilssons och sina egna tankar kring bibeltexter, böner och gudstjänster för och med barn. Tillsammans har de två skrivit en massa fina sånger som precis kommit ut som ett nytt gudstjänstmaterial för små och stora "En ängel vid din sida". Vi sjöng flera av sångerna och fick även diskutera i större och mindre grupper hur man kan möta barnen och hur man kan gestalta några av Ulfs texter och komplettera med sångerna. Vad vi nu gör av med alla tankar som snurrar i huvudet återstår att se, men givande och inspirerande var det!
Här följer en av sångtexterna:
Guds änglar
Nu sänder Gud sina änglar till jorden. De kommer flygande genom moln. De letar upp dig var du än kan vara. Du behöver aldrig vara ensam och rädd, du behöver aldrig vara ensam och rädd.

Vid datorn, en inspirerad Mia

1 kommentar:

  1. Det är alltid trevligt att få lite input, och att man sedan vill göra allting när man kommer hem är också ett bra betyg på kursen.
    Man får ta det i lite lagom takt =)

    Ser fram emot de nya idéernas förverkligande...

    SvaraRadera