måndag 31 januari 2011

30/1

I går, 4 söndagen efter trettondedag jul, då temat var "Jesus är vårt hopp" var vi några som samlades för att fira söndagsmässa i Gryteryd kl 10. Daryl var sjuk, så det blev ingen musik. Däremot så fick Owe verkligen vara kantor, då ju ordet kantor kommer av cantare som betyder att sjunga. I urkyrkan hade man ingen musik utan kantor var den som ledde sången, och igår var det alltså Owe. Och det gick alldeles utmärkt, ja, det var tom stämningsfullt. Dock vill vi inte ha det så förjämnan, utan musiken lyfter ju verkligen en gudstjänst, så håll er friska, daryl och Eva!
Efter mässan hade Gull-Britt ordnat med fika i koret, mysigt!
Kl 16 var vi 7 personer som samlades kring soffbordet i Burseryd för att samtala om Matteusevangeliet. Det blev en finfin stund med många tankar, funderingar och frågor. Vi hann faktiskt bara med halva evangeliet! En fika hann vi dock med! Smörgås och äppelpaj.
Kl 18 ringde så Owe i kyrkklockorna och vi som var i kyrkan fick avsluta helgen och veckan med en skön, stillsam Sinnesromässa. Även här fick Owe vara försångare och det tackar vi för.
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar