måndag 25 juni 2012

Midsommarhelgen!

Så har vi firat midsommar än en gång och det här året var vädret inte så bra som förra året. På midsommardagen firade vi som traditionen bjuder gudstjänst i Knavrabo, Gryteryd.

Ulf Larsson medverkade med vacker fiolmusik kompad av Carin Erikson.
Vi trängde ihop oss i hela huset och fick en trevlig stund tillsammans både under gudstjänsten och efteråt när vi fikade på innehållet i medhavda kaffekorgar.


På kvällen blev det helgsmålsbön med musik i Burseryds kyrka där Sofia Hellström sjöng och spelade.

Kyrkvärden Ylva fick hjälp av pastoratets yngsta kyrkvärd Naemi med att dela ut psalmböcker, ta upp kollekt och räkna den.

På söndagen, den helige Johannes döparens dag, firade vi gudstjänst i Knavrabo, också det enligt gammal tradition. Här medverkade Karin Larsson med sång och musik. Karin följde sen med till Broaryd på kvällen för att spela och sjunga även där i musikandakten. Ja det var kanske inte det bästa vädret men musiken och sången denna helg kan ingen klaga på! Tack Carin, Karin, Ulf och Sofia och tack till alla andra som hjälpte till och till alla som deltog i gudstjänsterna. Mia

V 26

Denna vecka har vi kontraktets läger för miniorer och juniorer. På trosdag är det sommarcafé i församlingshemmet i Broaryd. Hembakat dopp och gott kaffe utlovas, och till detta får vi lyssna till Inga Svennegren när hon läser dikter av Atle Burman. Owe Erikson kommer att sjunga några av de tonsatta dikterna. På söndag firar vi mässa inspirerad av klosteret Taizé i Frankrike, det bli alltså psalmer därifrån, tystnad, ljuständning och enkel mässa. Kl 14 öppnas dörrarna till Sandviks sockenstuga och hantverksutställningen och sommarcaféet börjar. Kl 18 blir det den första av Musik i sommarkvällsprogrammen. Först ut är Trion från stan med programmet Asfaltsblomma.
Varmt välkommen till kyrkan!!!!

Barndop!

I söndags, på den helige Johannes dag, döptes Olle Johansson i Sandviks kyrka. Välkommen in i kyrkans gemenskap där vi tar emot dig med förväntan och glädje!

torsdag 21 juni 2012

Astrid Lindgren kavalkad!

Idag var det stor midsommarfest på Solbacken i Burseryd och vi var inbjudna dit för att spela upp några olika historier ur Astrid Lindgrens fantastiska berättelser samt sjunga de olika sångerna. Först ut var Pippi Långstrump.

Sen kom Madicken och Lisabet och bråkade om en hemlighet som Lisabet fått reda på av mamman!

Här syns den stolta mamman.

Därefter fick lillebror besök av världens bästa Karlsson på taket!

Sen hamnade vi i Katthult och efter att Emil jagats av pappa Anton som fått en råttfälla på tån, kom 2 allvarliga bondgubbar och gav pengar till mor Alma så att hon skulle kunna ha råd att sända Emil till Amerikatt, så det blev lugn och ro i Katthult. Men se det ville hon då rakt inte!

Så var det dags för Anton att ta med sig Emil, Lina och Alfred på auktion.

Efter en händelserik auktion kom de hem och möttes av mor Alma och lilla Ida. Krösamaja var också på plats. 

Efter att Rasmus gått på luffen med ParadisOskar, kom kapten Långstrump in och berättade om Sjörrövarfabbe och hans skatt.

Sjörövarfabbe, Pippis farfars far, kom på besök i egen hög person.

Så blev kapten Långstrump fångad av ett gäng rysliga pirater, som ville ha skatten. Här syns Madam!

Pippi ska rädda sin pappa och ta tillbaka skatten och får slåss mot piraterna.

Till sist fångar hon ledarna, Blodsvente och Jocke med kniven.

De får lite guld och så blir alla glada och nöjda och tillsammans sjunger de Pippis sång igen.

Här syns en del av piraterna. Visst är det ett hemskt gäng?!

När föreställningen var slut fick åskådarna träffa b.l.a. Pippi. Därefter vankades god tårta innan Pippi, Emil och alla andra för hem igen.

Midsommarandakt!


I dag har vi traditionsenligt firat midsommarandakt på Lugnet. Det var många boende som samlades och vi var ett stort gäng från kyrkan bestående av undertecknad, Eva, Britt-Marie och 2 körsångare. Dessutom hade jag tagit med mig Ulf Larsson som spelade flera stycken för oss på sin fiol, kompas av Eva. Det blev en mycket fin och stämningsfull stund som avslutades med kaffe och drömtårta.
Mia

tisdag 19 juni 2012

Midsommarhelgen

På fredag, midsommarafton, kommer Agneta Helge att medverka vid sykretsens traditionella midsommarfirande i Sandvik genom att leda en andakt där.
På lördag, midsommardagen,firar vi friluftsgudstjänst i Ryden, Gryteryd kl 15. Ulf Larsson spelar fiol och Carin Erikzon spelar på elpianot. Medtag kaffekorg. Ta även med stol om det ser ut att bli utomhus. Kl 18 blir det helgsmålsbön i Burseryd och där medverkar Sofia Hellström med sång och musik.
På söndag, Johannes Döparens dag, firar vi friluftsgudstjänst i Knavrabo kl 15. Karin Larsson spelar och sjunger. Medtag kaffekorg. Kl 18 medverkar Karin i en enkel musikandakt i Södra Hestra kyrka.'
Varmt välkommen!!!!

Kallelsen till Guds rike

I söndags firade vi 2 söndagen i trefaldighetstiden och temat var kallelsen till Guds rike. Själv har jag lite svårt för ordet "kallelse" som för mig låter som något jag är tvungen att inställa mig till, som t.ex. kallelse till tandläkaren. "Inbjudan" är för mig ett mer positivt laddat ord, då känner jag mig välkommen. Och för mig handlar temat om detta, att vi alla, vilka vi än är och var vi än befinner oss, är välkomna till Guds rike, till gemenskapen med Gud och med varandra. Som symbol för söndagen hade jag tagir med mig skor i olika storlekar, färger och med olika funktionsområden, och skorna fick symbolisera oss olika människor. I en församlings skohylla är det livsnödvändigt att det är många olika sorters skor, vi berikas av varandras olikheter och det är inte Gud som har problem med att vi är olika, tänker på olika sätt, ser ut på olika vis, klär oss olika osv., det är vi som har svårt för detta. Men inbjudningskorten till den hommelska festen, till Guds rike, är postade till alla, inte till några få utvalda, utan alla är inbjudna och välkomna. Fantastiskt! Jag platsar och du med!
Vi firade söndagen med högmässa i Burseryds kyrka kl 10 och med friluftsmässa kl 15 i församlingshemmet i Broaryd. Vi skulle varit på gräsmattan i Bergåsa, men vädret denna sommar är inte direkt gynsamt, så det får bli nästa år.
Mia

söndag 3 juni 2012

Vigsel i Burseryds kyrka

Lördagen 2 juni vigdes Alexandra Sjöberg och Björn Hellqvist i Burseryds kyrka vigselförrättare var Jan Nilsson Broaryd. Alexandra och Björn är bosatta i Anderstorp vi önskar dem alla lycka och välsignelse i deras gemensamma vandring i livet. Britt-Marie o Jan Nilsson.