onsdag 18 mars 2009

Detta händer i våra barngrupper


Här kommer en liten rapport från mig, Sofia Hellström, som är vikarierande församlingsassistent.


Vi har totalt fem barngrupper i Burseryd och Södra Hestra: Miniorer, Juniorer och Vuxen-barn i Burseryd och Tisdax (som är en hopslagning av miniorer och juniorer) och vuxen-barn i Södra Hestra.


Miniorerna

Det börjar med att jag hämtar miniorerna, som går i förskoleklass t o m trean, efter skolan på onsdagseftermiddagarna och så går vi till församlingshemmet i Burseryd. Vi fikar lite för att orka med att lyssna och lära, just nu från Gamla testamentet. Sedan pysslar vi lite, kolla in de snygga tygkassarna vi gör! Sedan avslutar vi med en andakt ur ”Djurens andaktsbok” som är mycket populär bland barnen!

Kasse gjord av miniorer



Vuxen-barn

Vi har flitiga deltagare på dessa grupper – vissa kommer faktiskt både till Burseryd och Broaryd! Främst mammor kommer med sitt eller sina barn som är alltifrån några veckor till ca fem år. Under vecka 12 har vi vardagsgudstjänster, denna termin med vatten som tema. Vi hade en kort vattenprocession och fick hälla vatten i skålar framme vi altarringen, sedan lade vi i en hopvikt pappersbit som till slut slog ut till en blomma! Prova gärna hemma: Klipp ut en blomma i vanligt kopieringspapper, vik in kronbladen och lägg sedan i en skål med vatten. Snart slår blomman ut! Samtidigt pratade vi om att Jesus är livets vatten och att när vi är hungriga och törstiga äter vi mat och dricker vatten, och att vi också behöver det andliga ”vattnet”.


Blommor som slår ut





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar