tisdag 17 augusti 2010

Utflykt!

Idag har syföreningen i Gryteryd varit på utflykt! Vi blev 17 personer, män och kvinnor och olika åldrar! Vi åkte till Ästad gård, där vi intog Dagens. Det blev kalkon, stekt potatis, sås och salladsbuffé. Mycket gott intygade alla!
Sen besökte vi Sinnenas spa, den vackra trädgården som också finns på gården. Här finns vackra växter, spännande gångar och mycket vatten! Till exempel i varma badtunnor!
På gården finns även hästar och en åsna! Britt-Marie, Samuel och Naemi fick klappa honom, och han var väldigt mjuk.
Här syns några i gänget på promenad i Sinnenas spa, så oerhört vackert!

Ännu mera Sinnenas spa!

Sen reste vi vidare till en fårfarm i närheten, och där kunde man klappa några av fåren. Här fanns även en liten hantverksbod med saker i t.ex. fårskinn som mössor och tofflor, en matbod med kött, ost, bröd, dryck och godis. Det fanns ett café där vi intog vårt eftermiddagskaffe. Mmmm....
Sista etappen blev ett besök i Sipparps kyrka. En fin liten gammal kyrka.
Predikostolen 1400-talet, dopfunten 1500-talet - snacka om historiens vingslag! 2005 totalrenoverades kyrkan och målades då i denna vackra färg, altaret flyttades ut från väggen, golvet sänktes, bänkar togs bort och en sakristia byggdes bakom altarväggen, som samtidigt flyttades fram.
Den mycket trevliga utflykten avslutades med att de båda arrangörerna, Inga Svennegren och Marianne Benjaminsson, ledde oss i bön och så sjöng vi psalm 752 Över berg och dal som en mjuk koral drar sommaren över vårt land. En resa som varmt kan rekommenderas och vi tackar Inga och Marianne för en fint planerad utflykt!
Mia, Naemi och Samuel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar