söndag 12 september 2010

Pilgrimsvandring!

I dag har vi haft en spännande dag i pastoratet! Vi har fått vara med om en pilgrimsvandring trots regnet! Kl 08:30 samlades ca 40 personer i Burseryds kyrka för att fira en enkel Pilgrimsmässa. Därefter var vi 30 st som började gå på vägen mot Sandvik!
Vårt första stopp tog vi vid vägskälet i Lida. Här blev det läsning ur Psaltaren 119:105 och en morgonpsalm Tack min Gud för att jag vaknar med tillhörande morgongymnastik!
Efter ca 4 km kom vi till Angsås, där vi hade planerat in ett lite större stop.
Här fick vi besök av den heliga Birgitta som färdats i tiden för att berätta den stora nyheten att äntligen skulle det bli ett kloster i Vadstena! Dessutom var ju Birgitta en van pilgrim, har ju varit ända borta i Santiago de Compostella, så hon ville lära oss sin bön: "Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den".
Berit hade bakat grova lunsar och skorpor som smakade mycket bra för ett folk på vandring!
Roland berättade om platsen och dess historia, innan Bodil läste en bibeltext och några psalmer sjöngs, bl.a. Härlig är jorden. På frågan om vi skulle fortsätta vandra trots regnet möttes jag av ett rungande JAAAA!
Vi fick även besök av Sankt Sigfrid, vårt stifts specielle skyddshelgon utmed vägen, men tyvärr hade jag inte möjlighet att fota just då!
Här kommer en liten fim om Sankt Sigfried i regnet...
Här syns Roland berätta lite om olika platser och gårdar som vi vandrade förbi och andra fyllde i med sin kunskap. Trots vädret höll vi med andra ord gott mod och vår gemenskap var stor!
Här syns Piparbostaden, där militärmusikern bodde.
Efter den ca 12 km långa vandringen nådde vi målet! Blöta, lite trötta men glada! Vi hälsades välkomna till Sandvik genom att Lars-Gunnar ringde i kyrkklockorna och alla fick nya krafter av denna hälsning! Det kändes så vackert och högtidligt att hälsas som pilgrim genom klockorna, som ju symboliserar Guds andes röst på jorden!
Här "droppar" vi in några i taget, för att värma oss vid brasan i sockenstugan!
Lunch passade bra! Vi startade vandringen ca kl 09 och var framme ca 12:45. Lunchen bestod av kokt korv (Lars-Gunnar fick ge upp tanken på att grilla) med bröd som Lars-Gunnar och Roland hjälptes åt att ordna fram, samt pastasallad och lite grönsaker. Efterrätten bestod av kladdkaka med grädde! Till lunchen hade några "bilgrimmer" stött till, så vi blev 36 som delade måltidsgemenskapen! Härligt!
Vi avslutade med psalmsång, bibelläsning och till sist sjöng vi Må din väg gå dig till mötes! Sen delade vi upp oss i bilarna och for tillbaka till Burseryd. Vi som vandrade kom från Burseryd, Broaryd, Drängsered, Långaryd, Villstad, Gislaved och Anderstorp! Härligt att vi verkligen fick vandra tillsammans, som det stod i annonsen!
Tack till er som hjälpte till med allt praktiskt: Berit, Roland, Lars-Gunnar, Gun-Britt, Ylva, Ann-Christine och Eva! Tack till er som vandrade med mig!
Hoppas det gav mersmak, det fick jag i alla fall och vill gärna göra om detta till våren!
Må din väg gå dig till mötes, och må vinden vara din vän, och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord och tills vi möts igen må Gud hålla, hålla dig i sin hand!
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar