söndag 7 november 2010

Alla helgons dag

I går firade vi Alla helgons dag, en dag som katolska kyrkan införde år 731 den 1/11. Dagen ägnades åt de helgon som inte hade en egen dag i helgonkalendern. Katolska kyrkan firar fortfarande denna dag just den 1/11. Svenska kyrkan har gjort valt att fira dagen första lördagen i november, för att behålla karaktären av helg och vi lyfter mer fram vikten av att vi som kristna alla har ett ansvar att vara förebilder och förebedjare för världen vi lever i. Läs gärna dagens evangelium hämtat från Matteus 5:13-16.
I Burseryds pastorat valde vi att fira dagen med musikgudstjänster i Södra Hestra och i Burseryd kl 15 resp. kl 17. Många samlades vid dessa två tillfällen för att njuta av musiken som Lena, Frida och Albin Gudmundsson bjöd på. De hade valt ett finstämt och stillsamt program som passade dagens karaktär. De totalt 9 musikstyckena framfördes på fiol, cello och piano, och det var verkligen en njutbar stund vi fick vara med om.
Vi några tillfällen läste även kyrkoherde Mia dikter av Atle Burman, denne förträfflige skribent, vars böcker finns till försäljning på våra bokbord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar