måndag 1 november 2010

Hällabäck!

I går firade vi söndagsgudstjänst i Hällabäcks kyrksal, som blev helt fylld. Vi var 59 st! Konfirmanderna med föräldrar närvarade samt många andra från olika delar av pastoratet.
Som traditionen bjuder hälsade Bengt välkommen och berättade vad som sker kommande vecka.
Predikan stod Petter Bäckman för. Han kommer från Långaryd och studerar nu till religionslärare. Petter är van att leda gudstjänster och har i många år varit konfirmandledare, kyrkvärd och kyrkorådsmedlem. I går predikande han kring temat Frälsningen och höll en mycket intressant och bra predikan, som gav mersmak. Vi vill gärna höra Petter predika fler gånger!
Efteråt bjöds vi på kyrkkaffe. Konfirmanderna med föräldrar fikade i kyrksalen där Petter berättade om sitt liv i kyrkan och sina tankar kring kristendom och kyrka. Övriga fikade i lilla salen.
Efter kaffet stannade 13 personer kvar i lilla salen för att ha ett bibelstudium kring Jobs bok i Gamla Testamentet. Bengt ledde studiet och det blev många diskussioner, frågor och tankar som kom fram. Bl.a. hur Gud kan anta ett vad med Anklagaren (satan) om en människa, i detta fall Job samt om Gud bestämmer allt som sker eller ej. Vi fortsätter vårt studium i Burseryd söndagen den 21/11 kl 16:00. Alla är välkomna, även den som inte varit med i går.
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar