onsdag 22 juni 2011

SOMMARLOVSKUL!

Nu har vi haft läger på hemma plan. måndagen den 13 juni började vi med dagläger i Burseryd vi var 14 barn och några ledare. Vi bakade muffins och blixtkakor under förmiddagen för att kunna mumsa på under resten av veckan. Efter potatismos och köttbullar var vi i kyrkan på upptäcksfärd och blev visade tornet och klockorna av vaktmästare Frank. Barnen vågade sig lite fram till luckorna som var öppna, Oj vad vi såg långt över hela Burseryd.

















På tisdagen var vi i Broaryd och hade Bibel läsning ut GT om "En sorglig dag" Mia var med och vi pratade om ondskan och om ormen i lustgården.... Barnen hade sett många ormar så vi fick historier om massa saker som hänt dem. Eftermiddagen tillbringade vi med Eva och sjöng en massa Astrid Lindgren sånger och annat som vi sjungt under vårterminen. Vi avslutade dagen i kyrkan dit föräldrarna kom för att hämta.


Onsdagen kom ett gäng spända barn till Sandvik.... nu skall vi övernatta också! Packning och sovsäckar lastades in så vi fick varsitt eget hörn att käka godis i!!! Vi grillade korv utomhus till lunch och till mellis fixade jag Krabbelurer på spritkök. Det var gott tyckte vissa som åt 3-4 st var. Vi kunde leka utomhus på eftermiddagen precis bredvid kyrkan i Sandvik. Måste vara världens bästa lekplats....
Vi käkade tacos till kvällen och fortsatte leka. Vi avslutade dagen med en kvällsandakt i kyrkan med massa levande ljus och sång.



Hela lägerskaran utanför sockenstugan.




Torsdagen vaknade vi till strålande läger väder!!

JA NU FÅR VI BADA!!!! Var barnens första kommentar. Vi kunde äta lunch ute och leka och sedan blev det bad för alla som ville.... det huttrades men inget klagande och en stund orkade dom med.


Visst ser vi ut att ha trevligt med sjön som närmsta granne till lunchbordet.











Åsa bakar krabbelurer till mellis. Hela lägret avslutade vi i kyrkan med en andakt tillsammans med föräldrar.

Tack till alla barn och föräldrar som gjorde detta till en minnesvärd veckan. Sist men inte minst tack till mina hjälp ledare som var med!!



Med önskan om en fin sommar till er därute!! Hälsningar Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar