måndag 20 februari 2012

Konfirmandlektion!

I lördags hade vi åter förmånen att få träffa våra konfirmander. Denna gången hade vi en gästföreläsare, Martin Smedjeback, som b.l.a. pratade om icke-våldsrörelsen, som han är aktiv i.
Martin reser världen över och ger föreläsningar om en fredligare väg ur konflikter, b.l.a har han varit i Sudan och där fått träkrigaren vars vapen är avbrutet och duken har han fått i Colombia, ett land som kämpar mot våld och narkotika.
Martin kopplade sina tankar till Bibeln och genom enkla dramaövningar visade Martin hur han tolkar några av Jesus ord. Här handlar det om mannen som inte kunde betala tillbaka vad han var skyldig och där Jesus säger att vill någon processa med dig för att få din mantel, ge honom alla dina kläder. Alltså överdriv din vänlighet, så att den skakar om den som från början ville dig illa.

Här genomför vi en värderingsövning.


Efter att Martin presenterat sina tankar smakade det gott med ett rejält fika! Ja, det blev en annorlunda konfirmandlektion och det är alltid bra att belysa saker ur olika synvinklar, och det klart att kyrkans väg är ju alltid livets väg, så lite mer icke-våldstankar och fredstankar är bra! Vi fick något att fundera över alla.
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar