måndag 20 februari 2012

Triss i semlor!

I går var det fastlagssöndagen, en av 3 karnevalsdagar innan fastan börjar på onsdag med Askonsdagen. För att fira detta bjöds det på hembakade semlor efter gudstjänsten på alla 3 ställena! Jag provsmakade överallt och alla var sååå goda och fina!
I Broaryd och Gryteryd firade vi sinnesromässor och kyrkokören Glädjen medverkade i båda kyrkorna. I Hällabäck firade vi söndagsgudstjänst och där medverkade Burseryds kyrkokör. Samtliga 3 gudstjänster var mycket välbesökta!
Temat för söndagen var Kärlekens väg och handlar dels om att Jesus botar en blind man och dels att han nu är på väg upp till Jerusalem, för att lida och dö i vårt ställe. När vi nu själva vill vandra på kärlekens väg kan det b.l.a innebära att vi tar Svenska kyrkans fastekampanj på allvar och verkligen drar vårt strå till stacken för att utrota hungern nu. Det är ju så skrämmande att så många som 300 barn under 5 år dör varje timma på grund av svältrelaterade orsaker. Vi kan och måste ändra på detta, för det råder ingen brist på mat, men den är ojämnt fördelad. Genom att be för kampanjen och aktivt bidra med en penninggåva kan vi hjälpa till. I våra församlingshem och kyrkor finns fastebössor och inbetalningskort. Det går även att smsa en gåva. Nu satsar vi allt på att utrota hungern!
Tack alla som bidrog till en fin söndag!
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar