måndag 26 mars 2012

Jungfru Marie bebådelsedag

Igår firade vi två härliga mässor i pastoratet. Först var det Mariamässa i Broaryd. Det var en enkel mässa med Maria i fokus: Mariapsalmer, Mariadikter och ett enkelt kyrkspel om Maria med en utläggning om vad dagens evangelium har för huvudpersoner och vad texten kan säga oss i dag i vår situation. Kyrkokören medverkade med ett smakprov ur den halländska folkmusikmässan som vi ska få fira 20/5 och gissa om vi som deltog i gårdagens mässa ser fram mot den mässan!
På eftermiddagen var det dags för familjemässa i Burseryd. Konfirmanderna ledde mässa och miniorerna och juniorerna medverkade med sång och dramatisering av en bibeltext.
Konfirmanderna fick även spela och leda den fantastiska psalmen 729. Det blev en härlig positiv mässa där många var delaktiga.
Efteråt ordnade konfirmandernas föräldrar kyrkkaffe med våfflor och det fanns bröd och kakor till försäljning som barnen i grupperna bakat samt som olika personer skänkt. Vi hade även ett lotteri. Totalt samlade vi in 3070 kronor till fastekampanjen "Allt för att utrota hungern!".
Tack till alla som bidrog till en fin dag!
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar