måndag 3 september 2012

Händelserik ekumenisk helg!

I helgen hände det mycket i våra trakter. Det var Tågdagarna i Landeryd och tågen körde till Burseryd där Allians kyrkan och Svenska kyrkan serverad kaffe tillförmån för vårt barn- och ungdomsarbete. Efter att omkostnaderna dragits av fick kyrkorna ca 1000 kr var! För Svenska kyrkans del kommer dessa pengar att komma till god användning när barnen i våra grupper åker till Borås djurpark under höstlovet.
Kyrkorna var även representerade på Broarydsdagen där vi hade ett bokreabord, där vi sålde 14 fina böcker, samt delade ut informationsblad, åt tårta, köpte lotter och pratade med besökarna.
I söndags firade vi ekumenisk gudstjänst i matsalen på Ekbacken och det var riktigt fullt med folk! Vi fick hämta in extra stolar. Vi var kring 50 personer. Efteråt hade en del fikakorg med, några köpte fika på Ekbacken och några begav sig hem. En riktigt trevlig stund!
På kvällen bjöd några ungdomar från Allianskyrkan och Svenska kyrkan på en dramamusikal i Södra Hestras kyrka. Den var en modern omskrivning av Johannes Döparen och vad som hände honom. Musikalen handlar om vänskap, om att tro och lita på Gud m.m. Det var en jättefin pjäs och ett mycket fint frmaförande. De kommer även att sätta upp dramat i Allianskyrkan i Burseryd och i Svenska kyrkan i Burseryd, välkommen dit!
En härlig intensiv helg i gemenskapens tecken med andra ord! Det är glädjande att vi har ett så gott samarbete mellan de olika kyrkorna i Burseryds pastorat och att det är så många som slutit upp denna helg! Hoppas det håller i sig!
Nu vill jag önska er alla en välsignelserik ny vecka och varmt välkommen till Gryteryd på söndag kl 10 eller till Hällabäck kl 15! Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar