söndag 31 oktober 2010

Läger!

I går lördag samlades pastoratets minoirer och juniorer i församlingshemmet för att ha höstläger! 22 miniorer och 4 juniorer, som var gruppledare. Åsa tog emot barnen med fika. Temat för lägret var "änglar", så efter fikat blev det änglapyssel i församlingshemmet för halva gruppen och den andra hälften gick till kyrkan för att leta efter änglar.
Totalt fanns det 30 änglar i kyrkan, samt en reflexängel till varje barn. Båda grupperna var jätteduktiga och samarbetade bra med stöd av sina gruppledare.
I församlingshemmet var det mycket bus och lek. Vid ca kl 17 kom Eva för att sjunga med barnen och då åkte Åsa iväg. Efter sången blev det tacco! Mums! Då hade Jörgen anslutit till lägret för att hjälpa mig på natten. Efter maten blev det "änglapromenad". Längs med mörka stigen hade Jonathan och Jesper satt ut ljus och där stod de, Jörgen, Helena samt jag vid varsin station och läste böner och texter med och om änglar för barnen när de kom i 4 grupper, ledda av sina gruppledare. Sen avslutade vi i kyrkan med sagoläsning, sång och bön.
På söndagen, efter frukost, städning, övning och lek, var det tid för gudstjänst för stora och små. Det var en välbesökt gudstjänst och stämningen var god. Många nya texter och sånger blev det då vi använde Ulf Nilssons material En ängel vid din sida.
Församlingens samtliga kyrkotillhöriga 4 åringar kom för att få en Barnens Bibel av kyrkorådets ordförande och tillika kyrkvärden Barbro.
I stället för predikan spelade vi en pjäs där barnen fick vara änglar som kom till det lilla barnet Åsas hjälp. Vi fick lära oss att själva vara änglar och att vi aldrig är ensamma. Efter gudstjänsten bjöd vi alla på lunch i församlingshemmet bestående av korv med bröd, pastasallad, tomater, sallad och till sist glasspinnar!
Ett härligt läger och en fin gudstjänst! Tack alla! Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar