söndag 20 mars 2011

Konfirmander!

I går hade vi en av våra konfirmandträffar. 26 konfirmander kom för att sjunga ett ordentligt sångpass med Eva. Sen blev det gott fika på kärleksmums och marängtårta.
Konfirmanderna lät sig väl smaka.
Efter fikat behövdes lite lek för att komma igång igen, så vi körde flörtleken några gånger. Det är faktiskt en väldigt kul lek där hälften av deltagarna sitter på en stol och den andra hälften står bakom. En har dock ingen på sin stol, utan ska försöka blinka till någon och få den till sig. Den som står bakom stolen ska då försöka att hinna slänga armarna kring "sin" person, så att han/hon inte kan byta stol.
Sen delade vi dem i 3 grupper som fick vandra runt mellan oss ledare. Hannah pratade om den helige Anden, Agneta om dopet och jag om förlåtelse, ett litet, viktigt men ibland så svårt ord. Jag avslutade med att de som ville fick lägga en sten i en skål med vatten och på det viset lämna ifrån sig allt man borde bett om förlåtelse för eller allt man haft svårt att förlåta någon för, till Jesus.
Sen blev det lunch och den brukar olika föräldrar hjälpas åt med. Denna gången var det 3 Burserydsmammor och en väninna som stod för maten, och det blev en fantastisk Thailändsk buffé, som konfirmander och ledare lät sig väl smaka av!
Efter den pratade Hannah lite mer om att vi fått olika gåvor och att alla ändå är lika värdefulla. Sen delade vi ut uppgifter inför de mässor konfirmanderna ska leda, körde en lek och tackade för deras uppmärksamhet.
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar