lördag 5 mars 2011

Världsböndagen!

4/3 firas Världsböndagen runt om i världen. Detta är en gammal tradition nu, att kristna samlas för att be för världen. Första gången Sverige var med var 1931, alltså för (0 år sedan. De samlades ett gäng kvinnor i St Peters metodistkyrka i Stockholm och nu firas dagen över hela Sverige. Vi var 18 personer som samlades i församlingshemmet i Burseryd igår kväll. Vi inledde med en enkel mässa där vi bla sjöng ps 75 "När vi delar det bröd som du oss ger". Temat i år hade Chiles kristna bestämt och det blev "Hur många bröd har du?"
Sen fick kroppen sitt genom nybakade frallor och muffins, och det var inte dumt! Tack till er som bidrog till fikat och som ordnade i köket!
Det var god stämning under fikat.
När Naemi fikat klart sålde hon lotter till förmån för den insamling som Världsböndagen gör, för att kunna dela ut stipendier till människor som behöver hjälp med bl.a. ekonomiskt stöd till att kunna yrkesutbilda sig.
Så fick vi lyssna till Jonas Jonsson, föreståndare på Hela människan i Gislaved. Han berättade om detta viktiga arbete och berättade om hur mycket mat som slängs i Sverige. Han berättade också om möjligheten att skänka basvaror till Hela människan som de sedan kan lägga i de många matkassar de delar ut varje vecka. Den som är intresserad av att veta mer och kanske köpa ett extra paket ris, potatis m.m. och skänka kan kontakta Hela människan eller Mia eller Mikael, så hjälper vi dig att hjälpa.
Till sist var det dragning i lotteriet och Naemi drog fram 10 vinnarnummer, som fick välja olika hembakade kakor.
Det blev en trevlig kväll och vi samlade in 1200 kr till världsböndagen.
Tack till Jonas som ställde upp och berättade om Hela människan, till er som fixade fika och till er som kom! Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar