måndag 17 juni 2013

Prästvigningshelg i Växjö!

Prästvigningen, dagen då man avger sina löften och får sin kallelse bekräftad inför Gud, släkt och vänner, är en stor dag. Och att få träffa sina prästvigningskamrater och minnas, be och tacka tillsammans är fint. Så därför styrde jag kosan till Växjö domkyrka redan i fredags för att träffa 3 av de 5 killar jag prästvigdes med som enda tjej den 14/6 1998 av Växjö stifts dåvarande biskop och nuvarande ärkebiskop Anders Wejryd. I fredags tog sig vår biskop Jan-Olof tid att fira en mässa med oss 4 och därefter gick vi ut och åt och pratade om vad vi gjort under dessa 15 år som präster.
På lördagen befann jag mig åter i vår fina domkyrka för att vara med på genomgången inför söndagens högtidliga prästvigning och kl 18 firade domprosten och domkyrkokaplanen vesper med alla inbjudna gäster till middagen  som sedan skulle hållas hemma hos biskopen och hans fru Anna på Östrabo. Det serverades god mat och prästkandidaterna fick presentera sig själva och berätta om sin väg att bli präst i Svenska kyrkan.
På söndagen träffades vi handledare och de personligt valda assistenterna 10:10 för en sista genomgång och bön och kl 11 ringde kyrkklockorna samman och ca 1 1/2 timma senare hade Växjö stift och hela Svenska kyrkan 7 nya präster: Dennis Hagberg, Clas Jonsson, Sandra Schlegel, Linda Berglund, Josefine Dahlgren, Maria Hall och Wictor Wallin samt att Johan Kårlin, prästvigd för EFS (evangeliska fosterlandsstiftelsen) mottogs som präst i Svenska kyrkan.
Låt oss be och tacka:
Gud, vi tackar dig för våra  nya präster, var med dem i deras kommande arbeten som pastorsadjunkter i olika pastorat i Växjö stift. Vi ber för vår biskop Jan-Olof och för Växjö stift. Vi ber för ärkebiskop Anders och för hela Svenska kyrkan och den världsvida kyrkan. Vi ber för våra egna tre församlingar och vi ber för oss själva. I Jesu namn. Amen.
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar