måndag 18 april 2011

Och så Broaryd!

För passionsspelen gjorde vi nämligen i både Burseryd och Broaryds kyrkor! I Broaryd var det dock ett annat gäng som iklädde sig rollerna. Här syns 3 romerska soldater, till vardags kallade Ander, Jonathan och Rasmus.
Lärjungarna har följt med Jesus in i Jerusalem, närmast syns Judas - Mia och Thomas - Elin.
Barnen i Jerusamlem spelades även här av barn i våra olika grupper, och de fick hjälp av Åsa, som spelade en kvinna i Jerusalem och var samtidigt scenarbetare och sufflös.
När Jesus - Mikael hängde på korset kom Linnea och Julia fram och sjöng Worship, en sång om att tillbe Gud, som är alltigenom underbar, vacker och god. Detta blev ett riktigt Halleluja-moment!
Prästerna Gunnar, Karin, Gull-Britt och Börje gaddar ihop sig!
Här är lärjungarna glada och väntar på att få fira påskmåltid till minne av Mose och flykten ut ur Egypten(tror de). Snart visar det sig dock att Jesus har andra planer... Lärjungen Johannes - Jesper, Judas -Mia, Thomas - Elin, Andreas - Melina, Jakob - Kajsa och soldaterna syns.

Jesus - Mikael samtalar med de två rövarna på korset, Barbro och Eva.
Även här var det mycket folk, nästan 100 precis som i Burseryd och även här gick det fantastiskt bra! Många har berättat att de kände sig väldigt berörda och att det var en givande eftermiddag.
Tack alla underbara aktörer och alla andra som hjälpt till så att vi kunde genomföra detta passionsspel!
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar