måndag 18 april 2011

Passions drama i Burseryd

Igår på Palmsöndagen spelade vi upp vårt nyskrivna passions drama i Burseryds kyrka. Vi var ca 25 personer som var delaktiga i dramat som Mia hade skrivit. Medverkade gjorde också "mina" barn i minior & juniorgruppen, de sjöng och spelade tillsammans med Eva. Samt några av årets konfirmander.

i dramat fick vi följa Jesus under den sista veckan. Från intåget i Jerusalem ridande på en åsna och folkets jubel.



Här på bilden ser ni hur Jesus-Mikael Spjut, pastor i Allisans kyrkan tvättar fötterna på lärjungarna och Petrus- Anna-Karin Samuelsson protesterar högljutt!




Överste prästerna träffar Judas som begär 30 silverpenningar för att förråda Jesus. Jesus är fängslad och pinad. Han har fått bära sitt kors upp till Golgata. Spikadnde ljud ljöd genom kyrkan när vi spikade i en riktig spik i bräda bredvid.... Maria o kvinnorna påväg till Golgata för att se vad som hänt.... Karin Erixson, Karin Larsson och Josefin Josefsson Jesus tas ner från korset o läggs i sin grav och stenen rullas för.


Judas - Mia har insett vad han gjort!!!! -Jag förrått Guds son, det finns bara en utväg......


















Alla duktiga aktörer sjunger slutpsalmen och går stilla ut ur kyrkan.

Det är klycha- men det kunde hörts en knappnål falla. Många var rörda till tårar och det var en fantastisk upplevelse för oss alla.


Tack till alla som var med denna eftermiddag.


Slutspurt på Fastetinsamlingen med insamling av alla bössor.


// Åsa

1 kommentar:

  1. Det var lyckat drama i Södra Hestra kyrka också. Kul att köra samma sak i fler kyrkor på samma dag = )
    Hade gärna filmat dramat, så bra som det blev!!
    Mia är en otrolig människa till att vara duktig på mycket, tur att hon jobbar hos oss annars hade vi inte haft något drama att spela...

    SvaraRadera