torsdag 19 maj 2011

Mamma Mu och Fröken Åsna!

Igår kväll och nu i kväll har det varit terminsavslutning för barnverksamheten i Broaryd och Burseryd. Båda kvällarna samlade ca 25 personer/ställe. Vi började i kyrkorna där Fru Ko eller Mamma Mu uppenbarade sig för att berätta att något tråkigt hade hänt. Hennes bästis, Fröken Åsna, som Mamma Mu bott tillsammans med i över 30 år sen, var borta. Fröken Åsna hade ju kommit till Mamma Mus stall för länge länge sedan, bärande på Maria som födde lille Jesusbarnet i stallet och sen blev Fröken Åsna kvar, men nu var hon alltså borta.
Då kom Fröken Åsna tillbaka och berättade att hon träffat Jesus igen, fast att han var vuxen nu, med skägg och hade inte blöja längre! En ängel hade hämtat fröken Åsna mitt i natten för att Jesus behövde en åsna för att kunna rida in i Jerusalem. Därför hade fröken Åsna gett sig av. Åsnan berättade om intåget, om korsfästelsen ,döden på korset och om uppståndelsen. Nu lever Jesus för alla, för att vi ska veta att det finns hopp, glädje, försoning, upprättelse, förlåtelse och liv i överflöd till alla!
I stallet fanns även en sångfågel som sjöng sånger med publiken.

När berättelsen var klar fick barnen komma upp och sjunga de sånger de övat under terminen. Sen blev det en vandring med diverse aktiviteter utomhus, kasta äpplen i en spann, sätta fast åsnans svans m.m. Kvällen avslutades med kvällsmackor i församlingshemmen.
Nu säger vi tack alla små och stora för denna terminen och vi ses igen!
Somriga kramar från Åsa, Eva och Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar