måndag 9 maj 2011

Pilgrimsvandring!

I söndags var det dags för pilgrimsvandring. Vi startade med mässa i Södra Hestra kyrka kl 09 och därefter gick vi första biten mot Sandvik under tystnad.
Vi gjorde många stopp utefter vägen, här är bilderna från det första då vi gjorde lite morgongymnastik till psalmen Tack min Gud för att jag vaknar frisk och glad till en ny dag. Eva stod för sången, jag för bibelläsning och Bodil och Helen var våra guider.
En av alla de vackra vyer vi fick se denna underbara dag!
Vi stannade vid Danhults kvarn och Dan och Bodil berättade om den. Den är ursprungligen från 1700-talet och renoverad och återinvigd för ca 20 år sedan.
Så vackert och rofyllt!
Vi stannade för ett välbehövligt fika på kaffe, fralla och kaka hos Helen och Olle utmed 153:an, ungefär halvvägs till vårt mål. Här anslöt några vandrare till, så vi var 37 personer som vandrade sista sträckan!

Här njuter vi i solskenet!
Den goda stämningen var lika härlig som vädret!
När vi trötta och svettiga men med humöret i topp kom fram till Sandvik ringde Owe i kyrkklockan för oss och gissa om det gav nya krafter! Lunchen hägrade också vid det laget!
Berit grillade 90 korvar och så fanns det sallad, frukt och kaffe med en bondkaka!
Ja, det blev en mycket lyckad dag trots att jag fick lite skoskav. Det mest dramatiska som hände i övrigt var när en av pilgrimsvandrarna helt plötsligt gav till ett illtjut och for in mot vägmitten från sin plats nästan i dikesrenen! Huggorm naturligtvis men vid närmare titt visade den sig vara stendöd! Annars gick allt bra och ingen behövde bryta och få skjuts.
Tack alla medvandrare och alla som på olika sätt hjälpte till att göra vandringen möjlig genom praktisk hjälp med fika, guidning, bilkörning och grillning!
Vi gör det igen en annan gång eller hur?! Gryteryd-Sandvik låter väl bra?!
Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar