måndag 1 april 2013

Tillbakablickande!

Här kommer en tillbakablick på Stilla veckan  och påsken med start på Palmsöndagen då vi firade gudstjänster i alla 3 församlingarna. Kl 10 började vi i Burseryd och firade högmässogudstjänst med barndop. Malte Josefsson döptes och vi tar emot honom med kärlek och förväntan. Efteråt serverades det kyrkkaffe i vapenhuset. Kl 11 hölls familjemässa i Södra Hestra där barngrupperna medverkade. Efteråt fixade kyrkorådet lunch och det blev lotterier och försäljning av hembakat, allt till förmån för fasteinsamlingen. Delar av kören "sålde" sånger "Skivor till kaffet". Kl 14:30 kunde de som ville fika i Gryteryds kyrka och kl 15 ringde klockan in till högmässogudstjänst i Gryteryd. Palmsöndagen var slutspurten på fasteinsamlingen och jag vill passa på att tacka alla er som bidragit praktiskt och med pengagåvor och förböner under insamlingsperioden.
Åsa och jag har varit runt på de 3 skolorna och förskolorna i vårt rektorsområde(Burseryd, Broaryd och Skeppshult) och pratat om påsken år 33 i Jerusalem och vad det betydde att Jesus vandrade kärlekens väg för vår skull. Vi har även berättat om hur man förberedde påsken i gamla bondesamhället. Totalt har vi träffat ca 200 barn och det har varit väldigt roligt för oss och barnen och lärarna har uttryckt sin tacksamhet.
På tisdagen kom Tomas Simson till Södra Hestra kyrka och gav oss sina tankar kring påsken och Glädjekören sjöng ett fint urval av Tomas underbara sånger. Det blev en tankvärd fördjupningskväll.
Så kom Skärtorsdagen med lyckade bufféer i Burseryd och Broaryd och med fina skärtorsdagsmässor efteråt. I Burseryd medverkade kyrkokören och de fick många uppskattande ord för sin stämningsfulla sång.
På Långfredagen firade vi långfredagsgudstjänst i Burseryd och Gryteryd. Matilda Schoug och Eva hade satt ihop ett fantastiskt vackert program med ett antal stillsamma sånger och flöjt- och orgelstycken som fint harmonierade med långfredagsgudstjänstens stillsamma agenda.
På påskdagen firades åter gudstjänst i alla tre församlingarna. Kl 09:30 resp. kl 11 firades gudstjänst i Södra Hestra och Gryteryd där Glädjekören medverkade. I Burseryd ringde klockorna in till påskdagsgudstjänst kl 10 och in gick processionen med barn, konfirmander och körmedlemmar som bar in ljus och blommor till altaret till psalmen 17 Ge Jesus ära! Därefter fick vi vara med om något härligt, nämligen dop av Hannes, 10 år, som valde att döpas just på påskdagen! Vi hälsade även hans föräldrar välkomna som medlemmar i Svenska kyrkan och vår församling. Kyrkokören sjöng 5 fina sånger i gudstjänsten och det var väldigt stämningsfullt. Efteråt fick samtliga gudstjänstdeltagare påskliljor med sig hem och så skedde även i Gryteryd och Broaryd. Påskliljan i sig är ju en fin symbol för det som händer på påskdagen, nämligen att ur den tomma graven kommer livet! Ur tillsynes döda lökar spritter livet plötsligt fram i en solgul färg och i blommans mitt sitter en trumpet som ropar ut budskapet "Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden!"!
Så glad påsk till er alla från mig, Mia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar