lördag 1 maj 2010

Konfirmation i Burseryd!


Idag, lördagen den 1/5, har vi firat konfirmation med mässa i Burseryds kyrka. Kyrkan var helt full och blev väldigt varm efter ett tag. Stämningen var också "varm" och god, trots det lite småregninga vädret.
Psalmerna visades på väggen och ingen behövde således bläddra i psalmboken. Vi sjöng bl.a. psalm 703 och 89, till vilken en av konfirmanderna spelade afrikansk trumma!
De 11 konfirmanderna sjöng, spelade pjäs, svarade på frågor som "Hur lyder den gyllene regeln?" (Såsom ni själva vill bli behandlade skall ni behandla andra.), bad böner, delade ut nattvarden m.m. Och allt gick jättebra!
Mot slutet av gudstjänsten överraskade vi ledare konfirmanderna med att sjunga "Genom eld och vatten" till dem och önska dem all lycka på livets vandring. Vi hoppas såklart att konfirmanderna vill komma tillbaka till kyrkan, för de är ju en del av kyrkan och kyrkan vill vara en del av dem.
På bilden, som Ateljé Fotohörnan i Hylte tagit, syns stående från vänster Max Johansson, Fannie Johnsson, Josefine Eriksson, kyrkoherde Mia, Madeleine Pikulik, Linda Hultman ochEmil Andersson. Sittande syns Axel Andersson, Hugo Peltohaka, David Bokfors, Alexander Hjelm och Eric Ljung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar