söndag 13 juni 2010

Frälsarkransmeditation i Gryteryd

Idag hade vi kommit fram till de tre hemlighetspärlorna och den svarta pärlan, nattens pärla,som kan innefatta sorg, död, ångest helt enkelt när vi är på djupet och behöver hjälp för att ta oss upp till ytan igen.

Som vanligt var vi några stycken som träffades en timme innan meditationsgudstjänsten, för ett samtal om just de pärlorna.

Det är alltid trevligt att samtala om lite djupare tankar och höra olika aspekter på det hela.
Vi pratade mest om nattens pärla för hemlighetspärlorna kan man kanske inte prata så mycket om, då är det ju inga hemlighetspärlor mer.

Inne i kyrkan var det lite mer folk som slöt upp och vi fick vara med om en fantastisk vacker stund. Det var så rogivande att sitta och lyssna på Mias tankar och uppmaningar till övningar som hade med de olika pärlorna att göra. Eva spelade musikstycket ur Mio min Mio, på ett ljuvligt sätt.
Ja , ni som inte var med idag, försök att komma nästa vecka då vi har grande finale i frälsarkransmeditation i Södra Hestra kyrka klockan 18.00. De som är intresserade att samtala om uppståndelsepärlan kan komma klockan 17.00 till församlingshemmet i Broaryd.
I kyrkan kommer även 10 cellister att medverka med sina instrument. Det kommer att bli pampigt och vackert. / Bodil S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar