måndag 7 juni 2010

Personalresa till Vadstena

Personalen for till Vadstena 2-3 juni. Vi var 8 förväntansfulla resenärer som vaknade till en strålande sommardag. Första stopp var för frukostfika i Jönköping, sedan åkte vi till Rökstenen, Alvastra kloster ruin och sedan den härliga vägen via Omberg. Under dagen fick alla utom underteckand reseledare olika uppgifter och tävlingar, tex gjorde Frank ett fantastiskt uruppförande av en egenhändigt skriven visa, vi gjorde charader som blev olika psalmer och dessa skulle slutligen summeras ihop ill en summa. "Vem vet mest?" är Britt-Marie, hon var en hejare på frågesport. Eva vann en tur med picnic med värdparet och slutsegrare för dessa två dagars tävlande blev Owe.

Lunchen intogs på Stubbegårde där vi käkade lättlunch men mest kakor och åter kakor. På eftermiddagen var vi några som gick Frälsarkranspromenaden utmed Vätterns strand och kvällen avslutades med gemensam middag på hotellet.

Torsdagen var några pigga nog att delta i pilgrimsmässan, sedan gick vi till Vadstena slott för att få en guidad tur hos Landsarkivet. Det var många glada skratt och tjut när guiden hade plockat fram gamla böcker från Burseryds församling.... allt är ju preskriberat efter 70 år!

Eftermiddagen gick vi en tur med guid på Birgitta klostermuseeum, wow! Vi levde oss in i denna fantastiska berättelse som guiden tog oss med i. Vi hittade tt helt rum med tidsenliga kläder..... oj vad vi provade och skrattade, men tiden gick så fort. De andra satt utanför och väntade på att åka hem...

Hem resan gick bra och vi var ett trött gäng med nya referenser som anlände till Burseryd sent på torsdags kvällen.

Reseledarna Åsa o Frank

1 kommentar:

  1. Ja, det var ju verkligen en jätte trevlig resa och vi har fått en del att tänka på! Tack resledarna för detta!

    SvaraRadera