måndag 21 juni 2010

Kontraktsläger!
Nu är sommaren här... vi har varit på läger. K0ntraktet bjöd till läger 13-15 juni på vår fina gård i Kulltorp. Från vårt pastorat kom 15 barn och då var vi bäst representerade från hela kontraktet! Lägret startade med gudstjänst i kyrkan och sedan tältresning och fika. Ni skulle sett synen när våra 50 barn med förldrar och syskon skulle slå upp alla 17 tält och blåsa luftmadrasser och ställa iordning!! Temat för lägret var Bibeln, så under våra 3 dagar kom olika personer från biblen i egen hög person. Först kom Maria och lilla Jesus barnet som var 2 månader gammal, sedan kom bla Petrus, Paulus, Sara, Moses, Rut och Noomin, Noa. Alla hade någon sak med sig som vi fick behålla och när lägret var slut så höll jag en resumé - Åh vad barnen kom ihåg mycket saker och vad de olika människorna hade gjort och varit med om.

Vi har ätit så mycket god mat och fikat och självklart har vi haft en glass och godiskiosk, trots vädret var det strykande åtgång på alla varor. Barnen har badat, gått en promenad med bibeltema och en hel eftemiddag lekte vi affär. Man kunde tillexmpel köpa ett stormkök för 10 Kulltorspengar och sälja tillbaka 1 kokt korv till affären för 50 Pengar!!. På så sätt kunde alla få ihop olika många pengar men det var ju inte det som var poängen utan bäst var glädjen och samarbetet i gruppen.

Lägerbålen på kvällarna är alltid mysiga och vi grillade marsmallows som vi åt mellan Mariekex, som godishamburgare. Sjunga lägersånger vid brasan och fira andakt i gröngräset till gitarr komp är andra kul saker som vi har gjort. Lägret var slut på tisdag eftermiddag, då var vi många som var trötta men glada! Några barn hade för första gången sovit borta från mamma och pappa, några hade fått nya kompisar från andra håll och alla hade vi minnen för livet med oss hem!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar