söndag 6 juni 2010

Nationaldagsfirande i Broaryd


Klockan 9.30 var vi samlade i hembygdsparken i Broaryd för att tåga upp till kyrkan för gudstjänst. Vi var nog ett trettiotal som tågade upp med småflaggor som vi viftade med. I fronten gick det en fanbärare med en svenska flaggan. Detta var ett arrangemang mellan alla föreningar och kyrkor i Broaryd.

Det var första gången vi gjorde på detta viset, men det var lite festligt att få tåga upp i en sådan tropp och samtidigt få sjunga härliga sommarvisor. Karin Erixon spelade gitarr till och alla sjöng vi så gott vi kunde. I sommarens soliga dagar...Vi gå över daggstänkta berg, fallera...Du ska inte tro det blir sommar...Ja det var nog de som var på repertoaren och som alla kunde texten till utan att läsa den.

När vi kommit upp till kyrkan var det dags att slå sig ned på stolar runt flaggstången och efter en nationaldagsbön, som Mia bad var det dags att sjunga vår vackra nationalsång.
Vi fick sedan lyssna på en berättelse som handlar om att vi ska ta vara på dagarna vi får. Vi kan alltid göra något för någon annan i vår värld, på många olika sätt. Det var en berättelse som gav oss lite att fundera på. Tack Mia!
Vi sjöng även några av de mest vanliga sommarpsalmerna. Efter gudstjänsten var det en musikgissningstävling som Karin höll i. Det var lite kluriga texter man skulle sätt in i rätt låt. Skojigt värre, under tiden vi äldre sysslade med sådana saker fick de yngre som var med gå och fiska i fiskedammen...alla fick napp som smakade gott =)
Sedan var det dags att plocka fram sin medhavda kaffekorg och njuta av kaffe med dopp tillsammans med de andra. Det var en riktig trivselstund i ett underbart väder.

1 kommentar:

  1. Ja, det blev ett lyckat firande! Och som Ruben sa, Vi hade tur med vädret!Nationaldagen kunde inte varit bättre. Tycker bara synd om er alla som missade denna mysiga stund! Välkomna nästa gång nationaldagen infaller på en söndag!

    SvaraRadera