söndag 10 oktober 2010

Gudstjänst för stora och små

Kl 14 ringde klockorna in till gudstjänst för stora och små i Burseryd. Barnkören vandrade in under sång som Eva ledde och Bengt bar korset.
Barnkören hade övat in flera sånger med Eva och Åsa, och dessa framfördes vid olika tillfällen i gudstjänsten. Det blev mycket rörelsesånger, så hela församlingen fick sig ett gympapass!
I stället för predikan fick vi se ett drama "Pojken och de 5 önskestenarna". Det var ett härligt gäng tjejer som nu går i 2 klass på gymnasiet som ställde upp och spelade den pjäs de spelade på sin konfirmation för några år sedan. Precis som då var det en utmärkt dramatisering och budskapet om att livet är vad du gör det till och vikten av att leva här och nu och tacka för livet kom definitivt fram, samt att tjejerna lockade till många glada skratt!
Församlingens 4-åringar fick komma fram när Åsa läste upp deras namn och ta emot en Barnens Bibel från Ylva, som representerade församlingen. Efter det bads kyrkans förbön och då bad vi för den stundande älgjakten.
Näst sista psalmen, 705, behövde förstärkning av trumma, så då fick Anna-Karin rycka in och det gjorde hon med bravur! Ca 90 personer deltog i gudstjänsten och efteråt hade några av församlingens ideella medarbetare ordnat kyrkaffe i vapenhuset och det smakade bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar