måndag 18 oktober 2010

Semester

På onsdag åker jag till Spanien . Jan är redan där och han berättar om varmt väder så jag hoppas den består tills vi åter kommer hem 12 november. Promenadgruppen tar också semester och börjar igen 2011. Jag hoppas att ni här hemma får en fortsatt fin höst och att Gud är med oss alla.

På söndag är det 21:a söndagen efter trefaldighet och temat för söndagen är samhällsansvar.
Som människor och kyrka har vi samhällsansvar och den viktigaste delen av kyrkans samhällsansvar är att tala om Jesus Kristus som världens hopp. Diakonin är en del av ansvaret och den utgör det sociala ansvarstagandet dvs det goda vi gör för varandra. Vi är därmed alla delaktiga och ansvariga i den diakonala verksamheten.

Bön
Vi ber för vår underbara värld
för människan,djuren och hela
skapelsen, som du bett människan att vårda.
Vi ber för vårt samhälle som vi lever i,
för vårt liv tillsammans.
Hjälp oss att arbeta med kraft
för rättvisan och kärleken
mellan människor i samhället
och mellan människan och skapelsen. Amen

1 kommentar:

  1. Ni skriver: “r att tala om Jesus Kristus som världens hopp.”

    [Att skilja åt,] Visste ni om att den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera Torah. [not 2]

    Ribi Yehoshua var en människa, ingen ”inkarnerad människo-gud”.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!
    Det är hoppet för en människa och för hela världen!

    Noter:
    1: Belägg i denna artikel: Länk

    2:Påståenden bevisade på Netzarims hemsida: Netzarim

    SvaraRadera